1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Voitto toisi tänään HJK:lle lähes kolme miljoonaa euroa – summa voi kasvaa vielä merkittävästi

HJK:n kassaan on kilahtanut euromenestyksestä jo noin 1,4 miljoonaa, mutta tänään HJK:lla on mahdollisuus lähes kolmen miljoonan pottiin.

Tänään selviää, lunastaako HJK varman paikan Konferenssiliigasta. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Helsinkiläisellä HJK:lla on tänään kovat panokset jalkapallon Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella. Voitto varmistaisi HJK:lle vähintään varman lohkopaikan Euroopan jalkapalloliiton uudessa Konferenssiliigassa ja paikan Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle.

HJK kohtaa tänään torstaina azerbaidzhanilaisen Neftci Bakun Helsingissä. Ensimmäinen osa Bakussa päättyi 2–2-tasapeliin, joten eteneminen jatkoon vaatii voiton. Jos HJK voittaa ottelun kohtaa se Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella turkkilaisen Fenerbachen.

HJK on jo tähän mennessä varmistanut, että se saa euromenestyksestä noin 1,4 miljoonan euron summan kassaan, mutta torstai-illan voitto voi nostaa summaa merkittävästi. Paikka Konferenssiliigan lohkovaiheesta toisi helsinkiläisjoukkueelle vähintään 2,94 miljoonan euron summan. Potti voi kasvaa tästä vielä merkittävästi Konferenssiliigassa, sillä jokainen voitto lohkovaiheessa toisi 500 000 euron potin.

Jos HJK tekisi jymy-yllätyksen ja etenisi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen kaatamalla turkkilaisjätti Fenerbachen, kilahtaisi kassaan 3,63 miljoonaa euroa. Jokainen voitto Eurooppa-liigasta toisi kassaan 630 000 euroa lisää.

Jos HJK häviää tänään Neftci Bakulle, on sillä vielä mahdollisuus edetä Konferenssiliigaan kaatamalla Konferenssiliigan karsinnoista tuleva vastustaja, joka tulee otteluparista Maccabi Haifa–HB Torshavn.

Myös KuPS taistelee eurokentillä

Suomalaisjoukkueista paikasta Konferenssiliigaan taistelee myös kuopiolainen KuPS, joka kohtaa Konferenssiliigan karsintojen kolmannella kierroksella kazakstanilaisen Astanan. Joukkueet pelasivat ensimmäisen osan Kuopiossa tasan 1–1 ja tänään joukkueet ratkaisevat jatkopaikan kohtalon Kazakstanissa.

Jos KuPS etenee karsintojen viimeiselle kierrokselle, vastaan asettuu bundesliigaseura Union Berlin.

HJK kohtaa Neftchin kello 19.00 Helsingissä. KuPSin ottelu Kazakstanissa alkaa kello 16.00.

Lue myös:

HJK voi varmistaa voitolla paikan europelien lohkovaiheeseen – kokoonpanossa mukana Huuhkajat-kapteeni Tim Sparv

HJK tasapeliin Eurooppa-liigan karsinnassa Azerbaidzhanissa – Päävalmentaja Koskela oli tyytyväinen vierasottelun antiin

Tim Sparv palaa Veikkausliigaan – Huuhkajien kapteeni siirtyy HJK:n riveihin: "Hyviä vaihtoehtoja oli muutamia, mutta tämä oli minulle paras mahdollinen"

Mikä ihmeen Konferenssiliiga? Uusi eurokilpailu tarjoaa suomalaisille jalkapallojoukkueille paremmat mahdollisuudet päästä lohkovaiheeseen