Annimari Kortteen molemmat takareidet leikattiin – Kalevan kisat ja Ruotsi-ottelu jäävät väliin

Takareisivammat ovat kiusanneet viime vuosina aitajuoksija Annimari Kortetta. Nyt vammat korjattiin leikkauksessa.

Annimari Korte jäi Tokion olympialaisten 100 metrin aidoissa ensimmäisenä välieristä. Kuva: EPE-EFA / Valdrin Xhemaj

Aitajuoksija Annimari Korte on käynyt takareisileikkauksessa. Pitkään takareisivaivoista kärsineen Kortteen molemmat jalat operoitiin torstaina.

Tokion olympialaisissa mukana olleelta Kortteelta jäävät väliin elokuun lopussa kilpailtavat Kalevan kisat ja syyskuun alussa käytävä Ruotsi-ottelu. Suomen ennätykseksi 12,72 kaksi vuotta sitten juosseen Kortteen tämän kauden paras noteeraus on 12,91.

– Leikkaus onnistui hyvin. Molemmista takareisistä venytettiin jännettä ja poistettiin arpikudosta sekä kiinnikkeitä. Lisäksi vasemman jalan puolelle, josta jänne oli revennyt, porattiin pienet reiät luuhun, jotta uudistuminen tapahtuisi paremmin, Korte kertoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Nyt Kortteella on edessään kuntoutusjakso ja ajatukset siintävät ensi kesässä. Yleisurheilussa nähdään ensi kesänä sekä Euroopan että maailmanmestaruuskilpailut.

– Oli tosi vaikea päätös jättää tämän kesän Kalevan kisat ja Ruotsi-ottelu väliin. Mutta kun leikkaus tehtiin nyt, sain kuukauden lisää aikaa valmistautua ensi kesän kisoihin, Korte toteaa.

Lue myös: