1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Englannissa pelattiin täysille katsomoille – tältä näytti, kun pelaajat pääsivät juhlimaan kymmenien tuhansien kannattajien edessä

Lauantain suurin katsojamäärä nähtiin Old Traffordilla, kun Manchester United juhli voittoa lähes 73 000 katsojan edessä.

Bruno Fernandes juhli maaliaan kannattajien edessä. Kuva: Getty Images

Jalkapallon Englannin Valioliiga alkoi viikonloppuna paluulla lähemmäksi normaalia, kun joukkueet pelasivat ottelunsa ilman koronarajoituksia täysille katsomoille.

Esimerkiksi Manchester United juhli Old Traffordilla lähes 73 000 katsojan edessä murskaavaa 5–1-voittoa Leedsistä. Yhtä suurta katsojamäärää ei ole nähty Valioliigassa sitten maaliskuun 2020.

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjär totesi ottelun jälkeen, että fanien palaaminen katsomoihin loi otteluun jälleen oikean tunnetilan.

– Vatsassa on taas perhosia, yhtäkkiä pelillä on taas merkitys. Meillä oli erityinen vastuu onnistua, sillä olemme pelanneet pitkään ilman kannattajia. He merkitsevät meille niin paljon, Solskjär sanoi BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Britannian hallitus poisti ottelutapahtumien yleisörajoitukset 19. heinäkuuta ja Englannissa eletään tällä hetkellä lähes ilman rajoituksia.

Lauantain Valioliiga-kierroksella nähtiin suuria yleisömääriä myös otteluissa Chelsea–Crystal Palace (39 000), Norwich–Liverpool (27 000) ja Watford–Aston Willa (20 000).

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Evertonin ottelussa kannattajat hyppäsivät laidan yli juhlimaan maalia pelaajien kanssa. Kuva: Getty Images
Manchester Unitedin kannattajat juhlivat maalia Mason Greenwoodin kanssa. Kuva: Getty Images
Norwichin ja Liverpoolin ottelussa oli 27 000 katsojaa. Kuva: Getty Images
Brentfordin kannattajalla nousi tunteet pintaan. Kuva: Getty Images
Norwichin kannattajilla oli useita keltaisia lippuja. Kuva: Getty Images
Chelsean pelaajat juhlivat maalia kannattajien edessä. Kuva: Getty Images

Ylen Lontoon kirjeenvaihtaja Pasi Myöhänen kertoi lauantain Urheiluruudussa, että Britanniassa ollaan ensimmäistä kertaa koronapandemian puhkeamisen jälkeen lähellä normaalitilaa.

– Baarit ja yökerhot ovat auki ja nyt pääsee rajoituksitta myös isoihin yleisötapahtumiin kuten jalkapallo-otteluihin. Otteluihin vaaditaan kaksi rokotusta tai negatiivinen koronatodistus, mutta useammat joukkueet eivät pyydä sitä kaikilta, vaan tarkkailevat toteutumista pistokokeina, Myöhänen sanoi.

Myöhäsen mukaan pelaaminen ilman rajoituksia on saanut myös kritiikkiä asiantuntijoilta. Osa on sillä kannalla, että kausi olisi pitänyt aloittaa esimerkiksi 50 prosentin yleisökapasiteetilla tai muuten rajoitetulla katsojamäärällä.

– Ajattelu on hallituksessa se, että Britanniassa on vasta-aineita jo niin laajasti rokotuksien ja sairastettujen koronatautien vuoksi, eli jos nyt ei avata, niin milloin sitten.

– Matkustelevat jalkapallofanit ovat tietysti riski. Hallitus pyytää, että fanit olisivat vastuullisia ja testaisivat itseään usein, Myöhänen kertoi.

Valioliiga varautunee pistotarkastuksilla syksyllä mahdollisesti käyttöön otettavaan koronapassiin, joka vaadittaisiin yli 20 000 katsojan yleisötapahtumiin lokakuusta lähtien.

Lue myös:

Teemu Pukin ja Norwichin paluu pääsarjaan toi rökäletappion – Valioliigan jättiläiset odotetun kovia

Harry Kanen kohtalo puhuttaa enemmän kuin Valioliigan huippuottelu – pelaako Kane tänään tulevaa joukkuettaan vastaan?

Teemu Pukilla vain yksi huippupaikka, Liverpool liian kova Norwichille – Tästä löydät hurjan jalkapallopäivän kaikki käänteet