Nyt kulkee myös asfaltilla! Kalle Rovanperälle kolmas sija Belgian MM-rallista

Thierry Neuville voitti Belgian MM-rallin kotiyleisön edessä. Suomen Kalle Rovanperä oli kolmas. Katso Rovanperän menoa rallin päättäneellä Power Stagella jutun pääkuvana olevalta videolta.

EK20: Näin Kalle Rovanperä ajoi kolmanneksi Belgiassa
EK20: Näin Kalle Rovanperä ajoi kolmanneksi Belgiassa

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä sijoittui kolmanneksi Belgiassa päättyneessä MM-rallissa. 20-vuotias Rovanperä juhli heinäkuussa ensimmäistä MM-rallivoittoaan Virossa ja näytti taitonsa nyt myös asfaltilla.

Päätöspäivään neljäntenä startannut Rovanperä nousi ohi tallikaveristaan Elfyn Evansista. Rovanperä jätti Evansin taakseen 6,5 sekunnin erolla.

Rovanperän kolmas sija oli kovan luokan suoritus, koska hänellä on niukasti kokemusta asfalttiralleista. Edellinen asfalttikilpailu Kroatiassa huhtikuussa päättyi jo viiden kilometrin jälkeen ulosajoon.

Hyundai-kuljettajat veivät kaksoisvoiton Belgiassa. Isäntämaan Thierry Neuville porhalsi ykköseksi ja irlantilainen Craig Breen kurvaili toiseksi. Neuville löi Breenin 30,7 sekunnilla.

Kolmanneksi kurvaillut Rovanperä jäi kärjestä 43,1 sekuntia, neljänneksi ajanut Evans 49,6 sekuntia.

MM-sarjan kärkimies Sebastien Ogier jäi viidennelle sijalle. Ranskalainen jahtasi vielä lauantain jälkeen kolmatta sijaa, mutta kärsi sunnuntaiaamuna rengasrikon. Ogierin ero kärkeen oli 55,8 sekuntia.

Belgiassa ajettiin ensimmäistä kertaa rallin MM-pisteistä. Ralli huipentui hulppeissa puitteissa, kun erikoiskokeet ajettiin Span F1-radan ympäristössä. Power Stage -erikoiskokeen loppuosa ajettiin formula ykkösistä tutulla radalla.

Thierry Neuville ajoi kotirallinsa voittajaksi. Kuva: Massimo Bettiol / Getty Images

Rovanperä ylpeä kolmannesta sijastaan

Belgian MM-rallin kolmas sija oli kauden kolmas palkintokorokesija Kalle Rovanperälle.

– Olen todella ylpeä, että pystyimme olemaan parhaat niistä kavereista, jotka olivat täällä ensimmäistä kertaa, Rovanperä tuumi.

– Edellä olleet kaverit (Thierry Neuville ja Craig Breen) ovat ajaneet täällä jo aiemmin. Perjantain tulokset näyttivät sen, ettei kenelläkään muulla ollut mitään vastattavaa, Rovanperä totesi.

Rovanperän mukaan aikaerot tasaantuivat lauantaina ja sunnuntaina, kun Belgian asfalttiet alkoivat tulla muillekin tutuiksi.

– Oli tiedossa, että tulisi vaikea kilpailu eikä ollut mikään hirveä itseluottamus. Mutta kun malttoi alussa ja pääsi mukaan vauhtiin, niin oli ihan kivaakin, Rovanperä sanoi.

Thierry Neuville nousi voittonsa myötä MM-sarjassa toiseksi tasapisteisiin Elfyn Evansin kanssa. Sebastien Ogier johtaa edelleen muhkealla 38 pisteen erolla.

– Meillä oli paljon paineita, ja tiesimme, että meidän on onnistuttava. Ei vain siksi, että kaikki odottivat meiltä voittoa, vaan myös valmistajien ja kuskien mestaruutta ajatellen tarvitsimme isot pisteet, Neuville kertoi.

Hyundailla ajanut Jari Huttunen oli ykkönen WRC2-luokassa. JWRC-luokassa Sami Pajari sijoittui toiseksi ja säilytti johtoasemansa luokan MM-sarjassa.

BELGIAN MM-RALLI

Thierry Neuville Hyundai 2.30.24,2
Craig Breen Hyundai + 30,7
Kalle Rovanperä Toyota + 43,1
Elfyn Evans Toyota + 49,6
Sebastien Ogier Toyota + 55,8
Ott Tänak Hyundai + 3.46,5

POWER STAGEN NOPEIMMAT

Tänak 6.48,3
Ogier + 2,0
Neuville + 3,6
Rovanperä + 4,9
Evans + 6,4
Breen + 10,0

MM-TILANNE (8/12)

Sebastien Ogier FRA Toyota 162
Elfyn Evans GBR Toyota 124
Thierry Neuville BEL Hyundai 124
Kalle Rovanperä FIN Toyota 99
Ott Tänak EST Hyundai 87

VALMISTAJIEN TILANNE

Toyota 348
Hyundai 307
M-Sport Ford 135

Päivitetty kello 15.55: Kalle Rovanperän kommentteja täydennetty.

Lue myös: