Senni Salminen karisti Tokion olympiapettymyksen valmentajalleen uskolliseen tyyliin heti karsinnan jälkeisenä päivänä: “Oli vähän kolistelua”

Kolmiloikkaaja Senni Salminen on niellyt Tokion olympiakisojen pettymyksen ja lähtee loppukauden kisoihin ennätys mielessä.

Senni Salminen oli Tokion olympiakisoissa 13:s. Kuva: Lehtikuva

Reilut kaksi viikkoa sitten Tokion olympialaisissa kolmiloikkaaja Senni Salminen oli kuin maansa myynyt. Salminen lähti kolmiloikan karsintaan finaalipaikka mielessä, mutta kohtalona oli tyly karsiutuminen sentin erolla.

Nyt Salmisen hymy on jo herkässä ja pettymys nielty.

– Jo Japanissa nollasin tilanteen. Välillä on tietty pyörinyt mielessä, mitä karsinnassa olisi pitänyt tehdä toisin, Salminen sanoo.

Suomen ennätyksen, 14,63, kesällä loikkinut Salminen venytti karsinnassa tuloksen 14,20. Hän kertoi kisan jälkeen, ettei pää kestänyt kovaa painetta. Kahden viikon sulattelun jälkeen analyysi ei ole muuttunut. Tokiosta jäi silti matkaan paljon uutta oppia.

– Mietin kilpailun jo valmiiksi päässäni. Niin ei saisi ikinä tehdä, Salminen painottaa.

Salminen kiittelee valmentajaansa, entistä seiväshyppääjää Matti Monosta karsintapettymyksen ylitsepääsemisessä.

– Matti oli tärkeä apu silloin. Siitä on iso etu, että hän koki omalla urallaan vastaavia pettymyksiä.

Salminen kertoo, että karsinnan jälkeisenä päivänä paha olo pyyhittiin pois kovalla punttitreenillä, joka oli aikoinaan Monosen tyyli huuhtoa pettymys pois.

– Oli silloin vähän kolistelua, Salminen hymähtää.

Senni Salminen ei saanut parastaan irti Tokion olympiakisoissa. Kuva: ANDREJ ISAKOVIC / Getty Images

Kolme kovaa kisaa

Salmisen loppukausi jatkuu Timanttiliigan osakilpailulla Lausannessa, Kalevan kisoilla ja Ruotsi-ottelulla Tukholmassa. Salminen kertoo tehneensä Tokion jälkeen kovempaa treeniä ja kunto on kohdallaan.

– Saattaa tulla mitä vaan. Suunta ei ole kuin ylöspäin, 14,70 liian kovassa myötätuulessa hypännyt imatralainen lataa.

Salminen ja Ruotsin yleisurheilutähdet Daniel Ståhl ja Armand Duplantis olivat maanantaina koolla Helsingin Olympiastadionilla järjestetyssä sponsoritilaisuudessa. Salminen haki jo asetelmia Ruotsi-ottelua varten.

– Olemme rupatelleet niitä näitä Armandin kanssa. Kiva päästä luomaan täällä hyvää yhteishenkeä, vaikka Ruotsi-ottelussa olemme sitten napit vastakkain. Pitää vähän yrittää kuittailla Danielille jossain vaiheessa, mutta en ole keksinyt mitä se olisi. Vähän pelottaa noin iso kaveri, Salminen nauraa.

Salmisen mukaan kausi on olympiapettymyksestä huolimatta jäämässä plussan puolelle. Kaiken takana on hyvä harjoituskausi. Voi silti olla, että harjoitusohjelmaa hieman muokataan syksyllä.

– Matti ehti viime viikolla sanoa, että sillä on joku hyvä juttu mielessä. Katsotaan, mitä joudun tekemään. Se on joko kivaa tai ei niin kivaa, Salminen päättää.

Lue myös: