Hyppää sisältöön

Tennistähti Naomi Osakan lehdistötilaisuus keskeytyi, kun yksi kysymys nosti tunteet pintaat – agentti haukkui kysymyksen esittäjää kiusaajaksi

Henkisistä paineista kärsinyt Naomi Osaka palasi Cincinnatin WTA-turnauksessa median eteen.

Osaka kertoi viikonloppuna lahjoittavansa Cincinnatin turnauksen palkintorahansa Haitin maanjäristyksestä kärsineille. Kuva: Getty Images

Naomi Osaka kohahdutti tennismaailmaa kesän alussa, kun japanilaistähti ilmoitti boikotoivansa Ranskan avoimen tennisturnauksen lehdistötilaisuuksia mielenterveydellisiin syihin vedoten. Maanantaina, reilut kaksi kuukautta myöhemmin, maailmanlistan kakkospelaaja Osaka palasi tennismedian eteen Cincinnatin WTA-turnauksessa Yhdysvalloissa.

BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)etäyhteyksin järjestetty lehdistötilaisuus sujui aluksi jouhevasti, kunnes Cincinnati Enquirer -sanomalehden kolumnisti kysyi Osakalta, miten hän tasapainoilee median tuoman hyödyn ja puhumattomuuden välillä. Osaka pyysi kysyjältä tarkennusta kysymykseen, ja kaksikko keskusteli aiheesta rauhalliseen sävyyn.

Sananvaihdon jälkeen Osaka alkoi itkeä ja mediatilaisuus keskeytettiin toviksi ennen kuin japanilainen palasi vastaamaan kysymyksiin englanniksi ja japaniksi.

– Cincinnati Enquirerin kiusaaja on esimerkki siitä, miksi pelaajien ja median suhteet ovat niin kireät tällä hetkellä. Kaikki Zoomissa olleet ovat sitä mieltä, että hänen sävynsä oli väärä ja tarkoituksenaan vain pelotella. Todella kauhistuttavaa käyttäytymistä, Osakan agentti Stuart Duguid sanoi tennistoimittaja Ben Rothenbergin mukaan.

Osaka sai Ranskan avointen mediaboikotista sakot, ja häntä uhattiin myös hylkäyksellä. Cincinnatin turnaus on japanilaiselle toinen Pariisin arvoturnauksen jälkeen. Tokion olympialaisissa 23-vuotias tähti sytytti olympiatulen, mutta mitalihaaveet kariutuivat tappioon naisten kaksinpelin kolmannella kierroksella.

Osakan isä on haitilainen ja äiti japanilainen. Viikonloppuna pelaaja lupasi lahjoittaa Cincinnatin turnauksen palkintorahansa Haitin maanjäristyksestä kärsineille.

Lue myös:

Tokion olympialaisten puhutuin urheilija on megatähti ja kiistelty aktivisti – Olympiatulen sytyttänyt Naomi Osaka ottaa kantaa tavalla, johon urheilussa ei ole totuttu

Tennistähti Naomi Osaka lupaa auttaa Haitin maanjäristyksestä kärsineitä – "Tulen antamaan kaikki palkintorahani"

Näin olympiatulen sytyttänyt Naomi Osaka putosi Tokion tennisturnauksesta – japanilaisen mukaan kaikki meni pieleen

Naomi Osaka sytytti olympiatulen! Yle seurasi Tokion kisojen avajaisia