1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

HJK:lle maalin tappio Turkissa – jatkopaikka vielä täysin auki

Maalin tappio jätti HJK:lle vielä hyvän mahdollisuuden jatkopaikkaan jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan ensi viikolla Helsingissä. Kuva: 2021 Getty Images

Helsingin Jalkapalloklubi hävisi torstai-iltana jalkapallon Eurooppa-liigan karsintojen pudotuspelikierroksella turkkilaiselle Fenerbahcelle maalein 0–1. Otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Fenerbahce hallitsi palloa ottelun avausjaksolla, mutta odotettua alkurynnistystä se ei pystynyt HJK:n maalille luomaan. HJK selvitti ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia melko vaivatta ilman vaaratilanteita ja sai omankin maalipaikkansa.

Keskikenttäpelaaja Jair pääsi kokeilemaan noin kymmenestä metristä, mutta hänen laukauksensa karkasi yli maalin. Hänen maalipaikkansa jäi koko ottelussa HJK:n parhaaksi.

Fenerbahcen parhaan paikan sai entinen Saksan maajoukkuetähti Mesut Özil, mutta tämän laukaus takatolpalta karkasi HJK-maalin ohi. Fenerbahcen pelaajat vaativat avausjakson lopun hässäkästä joukkueelleen myös rangaistuspotkua, mutta sellaista ei tuomittu.

Gümüskayan laukaus liian kova pala

Toisella jaksolla paine HJK:n maalilla kasvoi. Janne Saksela peitti Irfan Kahvecin kudin lähietäisyydeltä, mutta 65. minuutilla kotijoukkue viimein onnistui.

Mesut Özilin kentällä korvannut vaihtopelaaja Muhammed Gümüskaya laukoi upean vasemman jalan laukauksen rangaistusalueen ulkopuolelta ja pallo kiersi maalivahti Jakob Tånnanderin ulottumattomiin. Tånnander oli juuri ennen laukausta liikkunut etukulmalle, eikä enää kyennyt ponnistamaan vastakkaiseen suuntaan.

Euroopan seurajoukkuekilpailuissa ei ole tällä kaudella käytössä vierasmaalisääntöä, joten HJK:n lähtökohdat toiseen osaan ovat ainakin kohtalaiset. HJK:n maalin voitto veisi otteluparin jatko-otteluun ja mahdollisesti rangaistuspotkukilpailuun asti, suurempi voitto veisi HJK:n Eurooppa-liigaan.

Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan ensi viikolla Helsingissä. HJK on jo varmistanut pääsyn jalkapallon Euroopan konferenssiliigan lohkovaiheeseen, vaikka häviäisikin otteluparin.

Lue myös

HJK:lle maalin tappio Istanbulissa, Union Berlin upotti tylysti KuPSin – tässä ovat kaikki euroillan käänteet ja ratkaisut

Union Berlin nappasi selvän voiton KuPSin vieraana – ottelupari todennäköisesti ratkesi jo ensimmäisessä osassa

HJK ja KuPS pelaavat miljoonista euroista – rahan lisäksi menestys europeleissä voi tuoda myös toisen edun tulevaisuudessa