1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. golf

Viimeisen väylän katastrofi vei Pulkkaselta ensimmäisen voiton Euroopan kiertueella – avaus yleisön joukkoon ja toinen lyönti veteen

Tapio Pulkkanen sijoittui jaetulle toiselle sijalle Euroopan kiertueen kilpailussa Tshekissä. Voitto karkasi käsistä viimeisellä reiällä.

Tapio Pulkkanen. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen taisteli uransa ensimmäisestä voitosta golfin Euroopan kiertueella viimeiselle väylälle asti Tshekissä.

Pulkkanen johti kilpailua kolmannen kierroksen jälkeen. Päätöskierroksella suomalainen teki ennen viimeistä väylää viisi birdietä ja kolme bogeyta ja oli jaetulla johtopaikalla Yhdysvaltain Johannes Veermanin kanssa ennen 18:tta reikää.

Viimeisestä väylästä tuli kuitenkin Pulkkaselle katastrofi. Avaus meni väylän sivuun yleisön joukkoon ja toinen lyönti veteen. Tuloksena oli lopulta tuplabogey ja jaettu kakkossija Yhdysvaltain Sean Crockerin kanssa. Veerman voitti kilpailun kahden lyönnin erolla tuloksella -15. Pulkkanen ja Crocker päätyivät tulokseen -13.

Janne Kaske epäonnistui viimeisenä päivänä. Hän pelasi tuloksen 82 ja putosi sijalle 66.

Pulkkanen ei laittanut viimeisen reiän epäonnistumista jännityksen piikkiin.

– Kaiken kaikkiaan hyvä kilpailu, mutta totta kai viimeinen reikä harmittaa. Avaus meni oikealle pitempään raffiin. Tulkitsin pallon makuuta väärin. Pallo ei lähtenyt niin kovaa kuin ajattelin ja päätyi veteen, Pulkkanen kertoi Yle Urheilulle.

Toinen sija oli joka tapauksessa Pulkkasen uran paras Euroopan kiertueella.

– Olen tyytyväinen tekemiseeni. Aika vähän bogeja tuli tehtyä kisan aikana. Lyöminen oli ihan kohtalaisella tasolla ja putti oli huippua koko viikon. Lähestymislyönnit toimivat myös todella hyvin.

Kakkossija antaa Pulkkaselle lisää itseluottamusta ja nälkää menestyä.

– En ole vähään aikaan ollut kunnolla kärkikahinoissa, vaikka peli on ollut ihan hyvässä vireessä.

Pulkkasen kausi jatkuu ensi viikolla Sveitsissä.

Lue myös:

Pulkkanen nousi Euroopan-kiertueen turnauksen kärkipaikalle – "Tuntuu, että pystyn voittamaan tämän"