Ranskan liigan ottelu päättyi kaaokseen – pulloja heitelleet fanit ryntäsivät kentälle ja yrittivät käydä pelaajiin käsiksi

OGC Nicen ja Marseillen välinen paikalliskamppailu keskeytettiin fanien vallattua kentän. Kahakka sai alkunsa, kun pelaajat heittivät takaisin katsomosta lentäneitä pulloja.

Marseillen Alvaro Gonzalez yritti rauhoitella kentälle rynnänneitä faneja. Kuva: 2021 John Berry

Ranskan jalkapalloliigan ottelu OGC Nicen ja Marseillen välillä sai myöhään sunnuntaina kaoottisia piirteitä. Ottelu keskeytettiin puoleksitoista tunniksi, kun kotijoukkueen kannattajat ryntäsivät kentälle vartti ennen täyttä aikaa.

Tapahtumasarja sai alkunsa, kun katsomosta heitettiin täysi vesipullo Marseillen tähtipelaajan Dimitri Payetin niskaan. Tämä viskasi pullon takaisin katsomoon, josta suivaantuneena joukko faneja rynnisti kentän puolelle.

Muutamat fanit yrittivät käydä käsiksi pelaajiin, ja osa Marseillen pelaajista loukkaantui kahakan yhteydessä (siirryt toiseen palveluun). Erityisen tuohtunut härdellin keskellä oli Marseillen päävalmentaja Jorge Sampaoli, jota joukkueen taustahenkilöt joutuivat rauhoittelemaan.

Kun ottelua lopulta päätettiin jatkaa, Marseillen pelaajat eivät saapuneet kentälle ollenkaan. Näin ottelu keskeytettiin lopullisesti. Nice johti ottelua 1–0 tanskalaisen Kasper Dolbergin maalilla.

– Pelaajiimme hyökättiin. Päätimme heidän turvallisuutensa puolesta, että emme jatka peliä, Marseillen puheenjohtaja Pablo Longoria sanoi.

Pillastuneet fanit yrittivät käydä Nizzassa pelaajiin käsiksi.

Myös Marseillen edellinen vierasottelu Montpellieriä vastaan keskeytettiin hetkeksi, kun pelaajia heiteltiin pulloilla.

– Tämä oli nyt jo toinen kerta. Edellisellä kerralle päätimme jatkaa peliä, mutta tällaista ei voi hyväksyä, Longoria totesi.

Nizzalaisleirissä illan tapahtumat nähtiin eri tavalla. Kotijoukkueen puheenjohtaja Jean-Pierre Rivere tarjosi syyllisen viittaa myös Marseillelle. Hänen mukaansa Marseillen taustaryhmään kuuluvat henkilöt syyllistyivät Nicen pelaajien lyömiseen.

– On sääli, että ottelu päättyi näin. Kaikki näkivät mitä tapahtui. Emme voi kiistää, etteikö kentälle olisi heitetty pulloja, mutta kahakka sai alkunsa Marseillen pelaajien reaktioista, Rivere sanoi.

PSG johtaa Ranskan liigaa kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä. Jättihankinta Lionel Messi ei ollut vielä perjantaina kokoonpanossa, kun PSG löi Jere Urosen edustaman Brestin vieraskentällä 4–2.

Lue myös: