Yhdysvallat ei jättänyt Suomelle mahdollisuuksia – Naisleijonille toinen tappio MM-kisoissa

Yhdysvallat voitti Suomen 3–0 jääkiekon naisten MM-kisoissa. Suomi kohtaa seuraavaksi Venäjän olympiakomitean joukkueen keskiviikkona.

Yhdysvaltain Kendall Coyne Schofield ja Suomen Nelli Laitinen kamppailivat kiekosta. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig

Naisleijonat hävisi toisen ottelunsa MM-kisoissa Calgaryssä. Hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat oli parempi maalein 3–0.

Viimeksi pelattujen MM-kisojen finaali Suomen ja USA:n välillä Espoossa 2019 ei ole unohtunut. Silloin Suomi ehti jo hetken juhlia maailmanmestaruutta, mutta Petra Niemisen osuma hylättiin ja lopulta USA vei mestaruuden.

Tällä kertaa Yhdysvaltojen paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä. Suomen maalille tuli Meeri Räisänen avausottelussa hyvin torjuneen Anni Keisalan tilalle. Räisänenkin oli hyvä, mutta Yhdysvallat hallitsi peliä selvästi.

Grace Zumwinkle vei Yhdysvallat johtoon avauserässä. Toisessa erässä Kelly Pannek ohjasi numeroiksi 2–0. Kolmannessa erässä Hilary Knight viimeisteli loppunumeroiksi 3–0.

Yhdysvaltain hallintaa kuvastivat maalivahtien torjunnat. Räisänen torjui 36 laukausta, kun Nicole Hensley selvisi 10 torjunnalla. Suomi pääsi muutamaan otteeseen ylivoimalle, mutta niissäkään Yhdysvalloilla ei ollut mitään hätää.

– Tämä oli huono ottelu. USA oli paljon parempi. Nuori joukkue ei ollut valmis pelaamaan kolmea kovaa ottelua viiteen päivään, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen viittasi lehdistötilaisuudessa harjoitusotteluun Kanadaa vastaan sekä MM-kisojen avausotteluun, jossa vastassa oli myös Kanada.

– Ylivoimalla emme saaneet mitään aikaan. Ylivoima petti meidät ensimmäistä kertaa koko vuonna. Puolustustaistelu oli hyvää, mutta emme pystyneet tänään hyökkäämään juuri ollenkaan.

Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski pelasi 70. ottelunsa MM-kisoissa, joka on uusi ennätys. Mustonen korosti Hiirikosken merkitystä suomalaiselle naisjääkiekolle.

– Jenni on ainutlaatuinen urheilija, jolla on ollut jo pitkään äärimmäisen iso merkitys suomalaiselle naiskiekolle. Hän johtaa joukkuetta sisältäpäin ja on keulakuva meidän koko toimintakulttuurille.

Avausottelussaan Suomi hävisi Kanadalle 3–5. Seuraavaksi vastaan tulee Venäjän olympiakomitean joukkue keskiviikkoiltana.

Lue myös: