1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Valioliiga ei päästä kaikkia pelaajia maajoukkueisiin – päätös koskee kymmeniä pelaajia

Päätös ei vaikuta Teemu Pukkiin ja Marcus Forssiin, sillä Ranska ja Kazakstan eivät lukeudu Britannian punaisen listan koronavirusmaihin.

Valioliigan mukaan seurat tekivät päätöksen vastentahtoisesti, mutta olivat yksimielisiä. Kuva: Getty Images

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavat seurat eivät aio päästää pelaajiaan maajoukkuetauolla maihin, jotka on listattu Britanniassa punaiselle listalle koronan suhteen.

Päätös perustuu pääosin siihen, että pelaajat olisivat joutuneet Iso-Britanniassa kymmenen päivän mittaiseen karanteeniin ja siksi jääneet sivuun ainakin syyskuun 11. ja 12. päivä pelattavista otteluista. Seurojen päätös koskee lähes 60 pelaajaa 19 eri seurasta.

Britannian punaisella listalla on kaikkiaan 26 maata. Listalta löytyy esimeriksi Argentiina, Brasilia, Turkki ja Espanja.

Valioliigaseurojen päätös ei vaikuta Teemu Pukkiin ja Marcus Forssiin, sillä Suomi pelaa maaottelunsa Ranskassa ja Kazakstanissa. Kumpikaan maa ei ole Britannian punaisella listalla.

Valioliigan mukaan seurat tekivät päätöksen vastentahtoisesti, mutta olivat yksimielisiä. Liiga myös kertoo keskustelleensa asiasta jalkapalloliitto Fifan ja Britannian hallituksen kanssa, mutta pelaajille ei myönnetty poikkeuslupaa karanteenin suhteen.

Lue myös:

Koronapandemia maksoi viime kaudella Euroopan suurille jalkapalloliigoille lähes 2 miljardia euroa

Manchester City murjoi Norwichin – Teemu Pukin joukkueelle todella synkkä alku kauteen

Tottenham ja Chelsea voittoon, ManU pistejakoon – Lukaku teki välittömästi maalin, Kane tuli kentälle saadakseen keltaisen kortin