Hyppää sisältöön

Antti Latikka lupaa kauden parhaan tuloksensa – Tokion joukkuehenkeä kehuva uimari: "Olen näyttämässä mallia, miten altaassa vesi pärskyy"

Selkäuimari Antti Latikka on tyytyväinen harjoituskauteensa ja uskoo pääsevänsä finaaliin Tokion paralympialaisissa. Latikka kertoo syttyvänsä isoissa kisoissa, vaikka yleisöä ei tällä kertaa paikalla olekaan.

Antti Latikka kehuu Tokion joukkueen yhteishenkeä
Antti Latikka kehuu Tokion joukkueen yhteishenkeä

Suomalaisuimari Antti Latikka kisaa Tokion paralympialaisissa torstaina 100 metrin selkäuinnin alkuerissä. Heikkonäköisten S13-luokassa uiva Latikka kertoo odottaneensa kisoja hyvillä mielin.

– Sellainen olo on kunnosta, että täällä tulee selvästi kauden paras tulos. Olen niin valmis uimaan kovaa kuin vain voi olla tämän hetken tilanteessa, Latikka sanoo Yle Urheilulle.

Torstai on ensimmäinen kilpailupäivä suomalaisuimareille, kun Latikka hyppää altaaseen kello 04.49 alkuerissä, jotka ovat katsottavissa kello 03.00 alkaen Yle Areenassa. Latikan lisäksi Tokiossa ovat suomalaisuimarit Leo Lähteenmäki ja Nader Khalili.

– Olen näyttämässä mallia, miten altaassa vesi pärskyy ja uin sellaisen pohja-ajan, että Leo ja Nader saavat lähteä parantamaan.

– Minulla ja Leolla ehdottomasti riittää rahkeet finaaliin. Naderille toivon erinomaista henkilökohtaista uintia, ja jos se riittää finaaliin, se on todella hieno suoritus.

Latikalle Tokion kisat ovat jo neljännet paralympialaiset. Hän on uinut itsensä finaaliin niin Pekingissä, Lontoossa kuin Riossa. Paras sijoitus paralympia-altaassa on Rion kuudes sija, jonka lisäksi Latikalta löytyy MM-hopea ja kaksi EM-pronssia.

Swimming Club Rovaniemeä edustava uimari on tyytyväinen harjoituskauteensa, sillä hän on päässyt harjoittelemaan Rovaniemellä hyvissä olosuhteissa koronaviruksesta huolimatta.

– Se tunne, mikä isoissa kisoissa on, sytyttää minut, vaikka nyt ei katsojia saakaan olla. Tunnelma on silti täällä kisoissa niin uskomattoman hieno, että sytyn ja siksi olen näin pitkään uintia harrastanut.

Latikka kehuu Tokion kisoissa olevan Suomen joukkueen ryhmähenkeä. Hän kertoo olevansa iloinen, että paralympialaisissa on mukana uusia kasvoja ja hyviä tyyppejä. Vaikka Latikka kilpailee yksilölajissa, hän sanoo olevansa joukkuepelaaja.

– Saan kyllä itse joukkueesta voimaa, mutta harmi, että meillä on pienempi joukkue kuin viime olympialaisissa.

Ylen Paralympialaiset 2020 -tapahtumasivuilta löydät kaikki kisauutiset, Suomen joukkueen ja lähetystiedot. Suomalaiset mitalisuosikkien esittelyt, ja Suomen joukkueen kilpailuaikataulun löydät kootusti täältä.

3. kisapäivä: torstai 26.8.

Päivän suomalaiset
04.49 ja 13.07 Antti Latikka (uinti, S13 100 m selkäuinti, alkuerät ja mahdollinen finaali)
11.09 Pia-Pauliina Reitti (kouluratsastus Grade 4)
12.40 Aino Tapola (pöytätennis luokat WS1-2)

Areena
03.00 Uinti, ei selostusta (Latikka)

TV2
10.50 Ratsastus ja uinti (Reitti, Latikka)
19.00 Päivän huippuhetket

Lue myös:

.
.