Petra Nieminen pisti pelin pakettiin 15 minuutissa – Suomelta onnistunut kenraali: "Dominoimme täysin"

Naisleijonat kukisti alkulohkon päätösottelussa Sveitsin Petra Niemisen hurjan tehoillan avustuksella.

Petra Nieminen tehoili pisteet 3+1 Sveitsin verkkoon. Kuva: Getty Images

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue päätti Calgaryn MM-kisojen alkulohkonsa vakuuttavaan 6–0-voittoon Sveitsistä.

Naisleijonat pisti pelin pakettiin jo avauserässä, kun Petra Nieminen viimeisteli hattutempun sveitsiläisten verkkoon. Nieminen sai syöttöpisteen jo Suomen avausmaaliin ylivoimalla, kun Susanna Tapani kikkaili kiekon verkkoon maalinedustalta.

Tämän jälkeen alkoi Petra Niemisen näytös. Nieminen vei ensin Suomen 2–0-johtoon alivoimalla tuikkaamalla Noora Tuluksen vedon irtokiekon ilmasta sisään.

Tämän jälkeen Nieminen iski kahdesti suoraan syötöstä kiekon maaliin. Molemmilla kerroilla maalin alusti Michelle Karvinen, joka sai syöttöpisteen myös Tapanin ensimmäiseen osumaan. Nieminen teki hattutemppunsa alle 15 minuutin pelin jälkeen.

– Tänään oli hyvä peli hyökkäyssuuntaan. Rinnallani on kaksi todella hyvää pelaajaa ja oli kiva pelata heidän kanssaan. Sain hyviä syöttöjä ja homma toimi, Nieminen totesi vaatimattomasti kisajärjestäjien haastattelussa.

Ottelu oli lopulta hyvin yksipuolinen näytös. Sveitsin maalivahtikaksikko Andrea Brändli ja Saskia Maurer koppasivat kamppailussa peräti 31 laukausta, kun Meeri Räisänen selvisi yhdeksällä torjunnalla.

Naisleijonat heilutti kahdessa viimeisessä erässä vielä kahdesti Sveitsin verkkoa. Suomi sai hallinnallaan toisessa erässä neljä ylivoimaa, joista kolmannen aikana Sveitsi joutui antautumaan.

Maalinteossa onnistui toistamiseen Susanna Tapani. Syöttöpisteet merkittiin Jenni Hiirikoskelle ja Noora Tulukselle.

Päätöserässä Suomi onnistui vielä kertaalleen, kun Viivi Vainikka viimeisteli turnauksen avausmaalinsa Elisa Holopaisen esityöstä.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Erittäin tasapainoinen ja hyvä 60-minuuttinen. Nyt pääsimme siihen, mihin Venäjä-pelissä emme. Toki vastuskin oli heikompi, mutta pelasimme todella jämäkän peli. Luistin liikkui ja dominoimme tapahtumia täysin, Mustonen totesi kisajärjestäjien haastattelussa.

Mustonen korosti koko joukkueen onnistuneen, vaikka ykkösketjun pelaajat vastasivat pääosin Suomen maaleista.

– Toki ykkösketjussa oli rajusti tuloksentekijöitä, mutta koko joukkue pelasi hyvän ottelun tänään.

Suomi saa puolivälierässä vastaansa Tshekin.

Juttua täydennetty 26.8.2021 klo 23.37 Niemisen ja Mustosen kommenteilla.

Lue myös: