Awak Kuierille kunnolla vastuuta WNBA:ssa – Kuier päästettiin irti 23 minuutiksi, kun Wings nousi voittoon Mysticsia vastaan

Kuier teki henkilökohtaisen piste-ennätyksensä pussittamalla yhdeksän pistettä.

Yhdeksän pisteen ja viiden levypallon lisäksi Kuier keräsi nimiinsä yhden syötön ja riiston. Kuva: 2021 NBAE / Getty Images

Naisten koripalloliiga WNBA:ssa Awak Kuier pääsi irti isoille minuuteilla, kun Dallas Wings voitti vieraissa Washington Mysticsin 82–77 (34–43). Kuier sai peliaikaa 22 minuuttia ja 33 sekuntia, joiden aikana hän tehtaili yhdeksän pistettä ja nappasi viisi levypalloa.

Pistemäärä on suomalaiselle viime kevään kakkosvaraukselle liigaennätys. Kuier oli pelannut aiemmin tällä kaudella parhaimmillaan 11 minuuttia ottelussa. Yhdeksän pisteen ja viiden levypallon lisäksi Kuier keräsi nimiinsä yhden syötön ja riiston.

Kuier heitti pelitilanneheitoistaan sisään 4/10, joista kolmoset 1/4. Myös pussitettu kolmonen oli hänen kautensa ensimmäinen.

Wings oli pahimmillaan takana 12 pistettä, mutta nousi toisen puoliajan aikana voittoon saakka. Vähän yli minuutti ennen loppusummeria loistokkaasti pelannut Arike Ogunbowale (26/3/9 syöttöä) viimeisteli korin virheestä huolimatta ja nakutti vapaaheittoviivalta tilanteeksi 79–77 Wingsille.

Ogunbowalen lisäksi Wingsin parhaimmistoon kuuluivat 21 pistettä ja 10 levypalloa kerännyt Isabelle Harrison sekä Moriah Jefferson (11/7).

Mysticsin pistekolmikon muodosti Myisha Hines-Allen (16/5), Ariel Atkins (12/2) ja Theresa Plaisance (13/5). Mysticsin tähtipelaaja, viime viikolla loukkaantumisen jälkeen pelikentille palannut Elena Delle Donne (7/5) pelasi vain vaivaiset 12 minuuttia.

Wings kohtaa Mysticsin uudelleen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Lue myös: