1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. jalkapallo

HJK aloittaa Konferenssiliigan syyskuussa, otteluohjelma tarkentuu myöhemmin – päävalmentaja Toni Koskela: "Urheilullisesti meille mielekäs arpa"

Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentaja Toni Koskela on tyytyväinen joukkueensa lohkoarpaan. Hänen mukaansa matkustamisessa Armeniaan ja Israeliin on hyvät ja huonot puolensa.

Helsingin Jalkapalloklubin kannattajia. Arkistokuva.

Helsingin Jalkapalloklubi sai Euroopan jalkapalloliiton Uefan uudessa Konferenssiliigassa samaan lohkoon itävaltalaisen LASK Linzin, israelilaisen Makkabi Tel-Avivin ja armenialaisen Alashkertin.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskelan mukaan vastaan olisi voinut tulla isompia ja nimekkäämpiäkin seuroja. Konferenssiliigassa pelaavat esimerkiksi italialainen AS Roma ja englantilainen Tottenham.

– Eihän siellä huonoja joukkueita ole. Tämä on urheilullisesti meille mielekäs arpa, mutta sen voi kääntää niinkin päin, että samoin ajattelee jokainen meidän vastustaja, Koskela sanoo Yle Urheilulle.

Hänen mukaansa muista joukkueista ei tällä hetkellä tiedetä kovinkaan paljoa, mutta vastustajien vahvuuksiin ja pelaajiin on vielä hyvin aikaa tutustua. Konferenssiliigan ensimmäinen ottelu pelataan 16. syyskuuta. Tarkempi otteluohjelma selviää lauantaina.

João Klauss lähti HJK:sta Itävallan LASK Linzin ja pelasi siellä vahvan kauden. Siihen tällä hetkellä jäävät tiedot. Tässä tulee maajoukkuetauko ja muuta väliin, joten meillä on aikaa valmistautua.

Menestysmahdollisuudet lohkossa ovat ennakkoon ajateltuna paremmat kuin kovempia joukkueita olisi. Hän uskoo kaikkien olevan tyytyväisiä, jos joukkue etenee lohkosta pudotuspeleihin. Koskela peilaa syyskuussa vastaan tulevia joukkueita niihin, joita vastaan HJK pelasi europelien karsinnoissa.

– Tässä lohkossa ei ehkä ole Fenerbahcen ja Malmön tasoisia joukkueita vastassa. Itsestäänselvää on kuitenkin se, että meidän täytyy pelata hyvin, jotta saamme pisteitä tässä lohkossa. Edetään päivä kerrallaan ja peli kerrallaan.

Matkaamista helsinkiläisjoukkueelle tulee varsin paljon, kun jo lohkovaiheessa otteluita pelataan Israelissa ja Armeniassa. Esimerkiksi HJK-hyökkääjä Roope Riski kertoi torstaina toivovansa pelejä lähelle, koska ei pidä lentämisestä.

Päävalmentaja Koskela ei ole vielä selvittänyt, kuinka pitkiä lentomatkat ovat. Hän toteaa, että lähempääkin vastustajia olisi löytynyt.

– Matkustaminen on aina raskasta. Lisäksi pelaamme viikonloppuisin Veikkausliigaa ja arkena Konferenssiliigaa. Kovaa hommaahan se on sillä tavalla.

– Jos koronasta haluaa löytää jotain positiivista, näihin maihin pitää Suomesta sääntöjen mukaan mennä charterilla, eikä reittilennolla. Se ainakin lyhentää matkaa useita tunteja.

Koskela uskoo, että kotimaan sarjassa kilpailijat tavoittelevat etulyöntiasemaa HJK:n otteluohjelman täyttyessä ja matkustamisen painaessa. Hän sanoo joukkueen tavoitelleen sitä, että se on kilpailukykyinen sekä Suomessa että Euroopassa.

– Tämä pitää nähdä positiivisena ongelmana. Useammat pelit ovat menestyksen hinta ja siitä pitää pystyä nauttimaan. Ei tarvitse ainakaan kauheasti harjoitella, kun saa pelata hienoja pelejä joka viikko ja tavoitella hienoja asioita.

Mahdollisiin Konferenssiliigan palkintorahoihin Koskela ei ota sen enempää kantaa. Selvä mielipide hänellä kuitenkin on asiaan.

– Totta kai jokainen ymmärtää, että kaikki eurot, mitä suomalaiseen jalkapalloon tulee ovat tärkeitä ja summat merkittäviä toiminnan kehittämisen kannalta. Resursseilla saa työkaluja tehdä asioita entistä laadukkaammin, Koskela toteaa.

Lue myös:

HJK kohtaa Konferenssiliigan lohkovaiheessa LASKin, Makkabi Tel-Avivin ja Alashkertin

HJK ja KuPS pelaavat miljoonista euroista – rahan lisäksi menestys europeleissä voi tuoda myös toisen edun tulevaisuudessa