Emil Ruusuvuoren henkinen kantti piti, eteni US Openin toiselle kierrokselle – "Saa olla tyytyväinen"

Emil Ruusuvuori tarvitsi 2,5 tuntia Kamil Majchrzakin kaatamiseen.

Emil Ruusuvuori. Kuva: 2021 Getty Images

Emil Ruusuvuori on voittanut tenniksen Yhdysvaltain avointen 1. kierroksen ottelun Puolan Kamil Majchrzakia vastaan. Ruusuvuori voitti erin 3–1, ja ottelu kesti kaksi ja puoli tuntia.

Suomalainen voitti ensimmäisen erän 6–4 ja toisen 6–2. Kolmannen erän vei Majchrzak 6–3, mutta ratkaisevan neljännen erän Ruusuvuori voitti 6–1.

Ruusuvuoren syöttötyöskentely oli ottelussa hyvällä tasolla, mistä osoituksena 18 läpisyöttöä. Ruusuvuori on maailmanlistalla sijalla 66 ja karsintojen kautta pääsarjaan selviytynyt Majchrzak on rankingin 114:s.

– Se oli kokonaisuudessaan hyvä ottelu. Ihan parasta en esittänyt, varsinkaan takakentältä. Oli hyvä, että sain kahden erän johdon, Ruusuvuori kertasi.

Suomalainen oli tyytyväinen, että hänen henkinen kantti piti, vaikka puolalainen vei kolmannen erän hienolla pelillä.

– Kolmannessa erässä kaveri pelasi todella hyvin. Neljännen erän alussa oli yksi todella tiukka peli, jonka sain pidettyä. Kyllä tämän päivän esitykseen saa olla tyytyväinen.

Toisen kierroksen ottelussaan Ruusuvuori kohtaa espanjalaisen Roberto Bautista Agutin. Bautista Agut on maailmanlistalla sijalla 21. Ruusuvuori ja Bautista Agut eivät ole kohdanneet aikaisemmin.

– Bautista on kokenut pelaaja, joka pelaa tasaisesti ja varmasti.

Ruusuvuori ylsi toiselle kierrokselle myös viime vuoden US Openissa, joka oli hänen pääsarjadebyyttinsä Grand Slam -tasolla.

Yhdysvaltain avoimet on kauden neljäs grand slam -turnaus.

Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös: