1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Sankarivahti Eriksson torjui Walesin rankkarin – Maalipaikkojen luonti yhä tuskaa Huuhkajille

Suomen ja Walesin välinen miesten jalkapallomaaottelu päättyi maalittomaan tasapeliin keskiviikkona Olympiastadionilla.

Kuva: Lehtikuva

Suomi ja Wales eivät onnistuneet jalkapallomaaottelussa maalinteossa keskiviikkona. Molemmille joukkueille kamppailu oli osa viikonvaihteen MM-karsintoihin valmistautumista.

Todellisia maalipaikkoja nähtiin ottelussa melko vähän. Kymmenestä viime maaottelustaan Suomen miehillä on plakkarissa vain yksi voitto. Maalipaikkojen luominen on Huuhkajille edelleen melko tukkoista.

Maalivahtidebytantti Carljohan Eriksson, 26, piti pelin maalittomana avausjaksolla, kun hän torjui Walesin Harry Wilsonin rangaistuspotkun 25. minuutilla.

Toisella puoliskolla entinen HJK:n sekä HIFK:n ja nykyisin ruotsalaisseura Mjällbyn maalivahti venytti näppinsä näyttävästi paristakymmenestä metristä lähteneeseen vapaapotkuun ja esti jälleen Fulhamissa pelaavan Wilsonin maaliaikeet.

– Wilsonilla oli historiaa juurikin maalivahdin oikealle puolelle (ampumisessa), ja sillä mentiin. Ja toimi, Eriksson sanoi ja kertoi debyytin nostattaneen ennen peliä "ehkä mahanpohjassa vähän eri kutinoita kuin normipelit".

– Onnistunut peli meiltä, pidettiin nolla vaikeaa vastustajaa vastaan. Ja omalta osalta tosi ylpeä olen, ei olisi paljon hauskempaa jalkapallo-ottelua voinut olla, jatkoi Eriksson.

Suomi lähti peliin kokeilevalla ja näyttöpaikkoja tarjoavalla avausmiehistöllä. Päävalmentaja Markku Kanerva asetti avauskokoonpanoon monta kokematonta pelaajaa.

– Kiitos "Saku" Erikssonille. Vähän hölmösti aiheutimme (pilkun), mutta oli kova vastustaja. Meillä oli kolme debytanttia. Etukäteen oli suunniteltu, että vaihdoilla ajattelemme kuormitusta, Suomen päävalmentaja viittasi tiukkaan kolmen ottelun rupeamaan.

Suomen pelaajista Fredrik Jensen osoitti vaarallisuuttaan hyökkäysalueella - varsinkin avauspuoliajalla. Urho Nissilä teki ensiesiintymisensä toisella puoliskolla ollen pirteä ja vaarallinen. Myös Kaan Kairinen suoriutui Suomen keskikentällä mainiosti.

Pukkia ei nähty, mutta Pohjanpalo ja Bale kyllä

Viimeisen puolituntisen aikana vaihtoruljanssi pyöri vauhdilla kummallakin joukkueella. Suomelta stadionin nurmelle pääsivät Robert Taylor, Pyry Soiri, Nikolai Alho ja kesän EM-lopputurnauksen ainoa suomalaismaalari Joel Pohjanpalo. Näkymättömiin jääneen Marcus Forssin korvannut Pohjanpalo ei juuri palloon päässyt.

Teemu Pukkia ei kentällä nähty, mutta vieläkin isompi tähti kyllä. Walesin ikoni Gareth Bale tuli mukaan 83. minuutilla ja sai yleisöltä yhdet ottelun kuuluvimmista suosionosoituksista.

Soiri sai lopussa pallon vastustajan verkkoon, mutta paitsiosta. 4 357-päinen yleisö sai todistaa Suomen ja Walesin välisen maaotteluhistorian viidettä tasapeliä – tosin ensimmäistä maalitonta sellaista.

Suomi jatkaa syyskuun rupeamaansa MM-karsintapeleillä Kazakstania ja Ranskaa vastaan. Kazakstan tulee vastaan Olympiastadionilla lauantaina ja Ranska isännöi Suomea Lyonissa ensi tiistaina.

Lue myös

Yle seurasi jalkapallomiesten maaottelua Olympiastadionilta – Huuhkajien debyyttimaalivahti nousi parrasvaloihin