1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. tennis

Emil Ruusuvuorelle tyly tappio US Openin toisella kierroksella – "Kyllä hän osoitti, miksi hän on ollut topkympissä"

US Openin tennisturnauksessa 18. sijoitettu Roberto Bautista Agut päätti Emil Ruusuvuoren ottelut toiselle kierrokselle erälukemin 6–1, 6–3 ja 6–2.

Kuva: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

New Yorkissa sateinen sää viivästytti hieman otteluiden alkua, mutta lopulta kentälle pääsivät myös Emil Ruusuvuori (ATP-66) ja Roberto Bautista Agut (ATP-21). Pelaajat eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan.

Kahden takakentällä viihtyvän pelaajan kohtaamisessa ennakkoon oli lupa odottaa pitkiä palloralleja. Sellaisia nähtiin avauserässä, jossa Bautista Agut oli kuitenkin niskan päällä pelien ratkaisuhetkillä. Bautista Agutin liki virheetön ja aina tilaisuuden tullen aggressiivinen peli käänsivät erän espanjalaiselle selvästi 6–1.

Toisessa erässä Ruusuvuori mursi vastustajan syötön kertaalleen tasoittaen numerot 2–2:een, mutta hävisi heti sen jälkeen oman syöttövuoronsa. Erä lipesi 33-vuotiaalle Bautista Agutille 6–3. Kolmas erä ei tuonut muutosta pelin isoon kuvaan, ja Ruusuvuori taipui siinäkin selkein luvuin 2–6.

– Kyllä Bautista Agut osoitti tänään, miksi hän on ollut topkympissä jo pitkään ja moneen otteeseen. Tänään hän oli parempi, Ruusuvuori totesi.

– Kuudes viikko alkaa, kuudes kisa putkeen ja kuudes viikko reissussa. Olen saanut paljon tärkeitä pelejä, Ruusuvuori kommentoi Pohjois-Amerikan kiertue-elämää.

22-vuotias Ruusuvuori ylsi toiselle kierrokselle myös viime vuoden US Openissa, jossa hän debytoi Grand Slam -tasolla. Tällä kaudella suomalainen on saavuttanut toisen kierroksen paikan niin Australian kuin Ranskan avoimissa.

Suomalaisten ottelut jatkuvat vielä US Openin nelinpelissä. Suomalaispari Henri Kontinen/Harri Heliövaara kohtaa avauskierroksella kaksikon Dominic Inglot GBR/Austin Krajicek USA. Ruusuvuori/Dominik Koepfer haastaa puolestaan turnauksessa 12. sijoitetut Tim Pützin GER ja Michael Venusin NZL.

US Open -urakan jälkeen Ruusuvuori siirtyy sisäkentille ja takaisin Eurooppaan. Edessä on ainakin Davis Cup ja todennäköisesti reissu Kazakstaniin. Suunnitelmissa on myös Indian Wellsin turnaus.

– Yritin jatkaa siitä, mihin täällä jäätiin. Yritän saada mahdollisimman paljon matseja.

Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös:

Grand slam -arki löi Ruotsin tennisykköstä kasvoille ATP-finaalipaikan jälkeen

Murray "menetti kunnioituksensa" Tsitsipasia kohtaan hurjan taistelun aikana – pitkät vessatauot yhä suurempi ongelma tenniksessä

Emil Ruusuvuoren henkinen kantti piti, eteni US Openin toiselle kierrokselle – "Saa olla tyytyväinen"

Djokovic suuren tennishistorian äärellä, Ruusuvuori hyvässä iskussa, suomalaispari pitkästä aikaa nelinpelissä – mielenkiintoinen US Open vauhtiin