1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Kazakstan ja Ukraina tarjoilivat nitro-pelin MM-karsinnassa – myös Ranska pistejakoon Huuhkajien lohkossa

Sekä Ranska ja Bosnia-Hertsegovina että Kazakstan ja Ukraina päätyivät pistejakoon Suomen MM-karsintalohkossa. Huuhkajat kohtaa lauantain kotipelissään Kazakstanin.

Kazakstan ja Ukraina olivat keskiviikkona tasavahvoja. Kuva: /All Over Press

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue sai hyviä uutisia Nur-Sultanista, kun Kazakstanin ja Ukrainan välinen MM-karsintaottelu päättyi keskiviikkoiltana 2–2-tulokseen ja piti D-lohkon tiiviinä. Ottelun loppu muodostui trilleriksi, kun Danylo Sikan vei Ukrainan johtoon lisäajan kolmannella minuutilla.

Kazakstan punnersi tasoihin kolmisen minuuttia myöhemmin Ruslan Valiullinin täysosumalla. Valiullin vastasi toisella jaksolla myös 1–1-tasoituksesta.

Lohkossa toisena oleva tasapeliharava Ukraina on kerännyt neljä ja Kazakstan kaksi pistettä. Myös Suomella on kaksi pistettä, kun Huuhkajat on pelannut tasapelit Ukrainaa ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Suomi kohtaa Kazakstanin lauantaina kotonaan kello 16.00 ja Ranskan tiistaina vieraissa kello 21.45.

Ranska ja Bosnia-Hertsegovina tasavahvoja

Keskiviikon myöhäisottelussa Ranska yritti vahvistaa lohkojohtoaan Bosnia-Hertsegovinan kustannuksella. Ottelu päättyi lopulta tasapeliin ja kummankin joukkueen tilille kilahti piste.

Bosnia-Hertsegovina otti ensimmäisen puolituntisen jälkeen johdon Edin Dzekon onnistumisen myötä. Tilanne tasoittui kuitenkin jo neljä minuuttia myöhemmin, kun Ranskan Antoine Griezmann sai pallon verkkoon 40. peliminuutilla.

Ranskalla on kohtaamisen jäljiltä kahdeksan pistettä ja Bosnia-Hertsegovinalla kaksi. Lohkovoittaja etenee suoraan ensi vuoden MM-kilpailuihin.

Keskiviikon MM-karsintapelien tulokset:

Kazakstan–Ukraina 2–2 (0–1)

Luxemburg–Azerbaidzhan 2–1 (2–0)

Portugali–Irlanti 2–1 (0–1)

Ranska–Bosnia-H. 1–1 (1–1)

Tanska–Skotlanti 2–0 (2–0)

Färsaaret–Israel 0–4 (0–2)

Latvia–Gibraltar 3–1 (0–0)

Norja–Hollanti 1–1 (1–1)

Turkki–Montenegro 2–2 (2–1)

Malta–Kypros 3–0 (1–0)

Venäjä–Kroatia 0–0

Slovenia–Slovakia 1–1 (1–1)

Moldova–Itävalta 0–2 (0–1)

Katso MM-karsintojen taulukot tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Lue myös:

Sankarivahti Eriksson torjui Walesin rankkarin – Maalipaikkojen luonti yhä tuskaa Huuhkajille

Cristiano Ronaldo murskasi kaikkien aikojen maajoukkuemaalien ennätyksen