1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Tim Sparv varovaisen optimistinen pelikunnostaan Kazakstan-pelin alla: "Meillä ei ole mitään tekemistä MM-kisoissa, jos emme voita lauantaina"

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv pystyi harjoittelemaan normaalisti torstaina. MM-kisoihin pääseminen olisi Huuhkaja-kapteenille unelmahuipennus uralle.

Maajoukkueen kapteeni Tim Sparv kertoi tiedotustilaisuudessa. että polven ja pohkeen vaivat eivät enää häiritse harjoittelua. Kuva: Getty Images

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa lähipäivinä kaksi tärkeää MM-karsintaottelua. Lauantaina Huuhkajat kohtaa Helsingissä Kazakstanin ja tiistaina Lyonissa Ranskan. Yksi kiinnostava kysymys pelien alla on kapteeni Tim Sparvin kunto. Sparv loukkaantui HJK:n ottelussa Fenerbahcea vastaan, mutta oli torstaina varovaisen optimistinen.

– Tänään treenasin ihan normaalisti, polvi ja pohje tuntuvat ihan ok:lta. Katsotaan, missä kunnossa olen lauantaina ja mikä roolini tulee olemaan, Sparv sanoi maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.

Huuhkajien keskikentällä on joka tapauksessa Kazakstan-ottelussa iso aukko, kun Glen Kamara on pelikiellon vuoksi sivussa.

– Glen on ollut todella tärkeä pala meidän joukkuetta pitkään. Hän on pelannut säännöllisesti erittäin korkealla tasolla. Totta kai iso menetys, mutta tässä joukkueessa on kova kilpailu pelipaikoista ja meillä on uusia nuoria pelaajia, jotka ovat tulleet hyvin sisään. En usko, että Glenin poissaolo on meille iso ongelma, Sparv totesi.

MM-karsinnat ovat kaiken todennäköisyyden mukaan 34-vuotiaan Sparvin viimeiset. MM-kisoihin pääseminen olisi Huuhkaja-kapteenille unelmahuipennus uralle.

– Se on ainoa tavoite. Ainoa asia, joka on mielessä, on se, miten tämä joukkue pystyy jälleen kerran venymään. Tiedämme, että lohko on kova, mutta meillä on uskomattoman hieno ilmapiiri ja kunnianhimoisia jätkiä. Jos me haluamme päästä kisoihin, pitää voittaa lauantaina. Meillä ei ole mitään tekemistä MM-kisoissa, jos emme voita lauantaina.

Kazakstanin joukkue ei vielä ollut Sparville kovin tuttu, mutta palavereja joukkueeseen tutustumiseen oli edessä. D-lohkon tilanne on varsin mielenkiintoinen, kun kahdeksasta ottelusta kuusi on päättynyt tasan. Esimerkiksi Ukraina on pelannut kaikki neljä otteluaan tasan. Voitto olisikin Huuhkajille arvokas.

Sparv odottaa mielenkiintoista syksyä myös HJK:ssa

Sparv siirtyi heinäkuussa HJK:hon, mikä tarkoittaa pelaamista tekonurmella. Hän ei kuitenkaan laita loukkaantumisia sen syyksi.

– En tiedä, onko alustan syytä, että polven ja pohkeen kanssa on ongelmia. Suurin syy on kropassa olevat kilometrit. Tekonurmi meillä on aika uusi ja hyvä, joten se ei ole ollut suuri ongelma, mutta totta kai valitsisin mieluummin hyvän nurmikentän.

HJK:lla on tiivis syksy, kun Veikkausliiga jatkuu ja joukkue on mukana myös Konferenssiliigassa. Sparv odottaa syksyä ja kovia pelejä mielenkiinnolla. Hän ei usko pelaavansa joka peliä, mutta arvelee pystyvänsä yksittäisissä peleissä auttamaan joukkuetta.

Lue myös:

Mahdollisesti lieventyvät ohjeistukset voivat lisätä Huuhkajien Kazakstan-ottelun yleisömäärää jopa tuhansilla – mutta se vaatii todella nopeita päätöksiä