Mahdollisesti lieventyvät ohjeistukset voivat lisätä Huuhkajien Kazakstan-ottelun yleisömäärää jopa tuhansilla – mutta se vaatii todella nopeita päätöksiä

Kazakstan-otteluun ollaan ottamassa noin 8 500 katsojaa. Jos rajoitukset lieventyisivät nopealla tahdilla, yleisömäärä voisi kasvaa parhaimmilaan jopa tuhansilla.

Kuva: Tomi Hänninen

Torstain tietojen mukaan Uudellamaalla saattaa olla voimassa uudet Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamat ohjeistukset jo lauantaina. Tällöin käytännössä luovuttaisiin kahden metrin turvaväleistä ja 25 hengen rajaamisista omiin sektoreihinsa, jos terveysturvallisuus voidaan varmistaa muilla keinoilla.

Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun rajoituksia arvioidaan vielä koko HUS-alueen eli Uudenmaan koronakoordinaatioryhmässä torstaina ja kokouksen lopullisista päätöksistä tiedotetaan perjantaina iltapäivällä.

Lauantaina pelataan Helsingin Olympiastadionilla jalkapallon MM-karsintaottelu Suomi – Kazakstan. Siihen ollaan tällä hetkellä ottamassa noin 8 500 katsojaa. Voisivatko uudet ohjeistukset vielä lisätä katsojamäärää? Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan lisäystä voi olla luvassa, jos päätöksiä tulee nopeasti.

– Tällä (8 500) mennään nyt. Jos tilanne muuttuu lauantaihin mennessä, voidaan muutama sata tai enintään muutama tuhat ottaa lisää. Täytyy olla realisti, myös sen suhteen, millä aikataululla potentiaaliset lipunostajat ehtivät reagoida, Casagrande sanoi.

Muutaman tuhannen lisäys edellyttäisi Casagranden mukaan sitä, että katsomojen jakamisesta lohkoihin luovuttaisiin perjantaina aamupäivällä.

Suomi on pelannut karsintojen kaksi ensimmäistä otteluaan tasan. Ottelu Kazakstania vastaan on erittäin tärkeä Huuhkajien MM-kisahaaveiden kannalta.

Lue myös: