1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Palkkakiista

SM-liigan lomautettujen valmentajien palkkakiista menossa käräjille

Valmentajien ja seurojen välinen kiista koskee korona-ajan lomautuksia. Julkisuudessa ovat olleet SaiPan ja JYPin valmentajien lomautukset.

Lähes koko kauden lomautettuna ollut jääkiekkoliigan SaiPan entinen päävalmentaja Tero Lehterä vaatii joukkuetta maksamaan palkan kuluvalta kaudelta palkan. Kuva: Ville Toijonen / Yle

Jääkiekon SM-Liigan palkkakiista viime kauden valmentajien kanssa on menossa käräjäoikeuteen.

Yksityisalojen esimiehien ja asiantuntijoiden edunvalvontajärjestön YTYn päälakimies Heikki Meskanen valmistelee parhaillaan kiistaa koskevaa kannetta. Asiasta kertoi ensin Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun).

Meskanen vahvistaa Ylelle kanteen valmistelun olevan kesken, mutta ei valmisteluvaiheesta johtuen kerro toimeksiantajiensa nimiä.

Toimeksiannon Meskanen kertoo saaneensa palkkojaan perääviltä valmentajilta itseltään sekä Suomen ammattivalmentajien edunvalvontajärjestö Savalilta.

Palkkakiistojen takia julkisuudessa ovat olleet koronaepidemian takia lomautettuina olleet SaiPan entinen päävalmentaja Tero Lehterä ja JYPin entiset valmentajat Pekka Tirkkonen ja Ari Santanen.