1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. lentopallo

Suomen lentismiehiltä väkevä esitys EM-areenalla: Espanja kaatui 3–0

Suomi kohtaa jo huomenna seuraavan vastustajansa, Venäjän, EM-kotikisoissa Tampereella.

Kaksi avausotteluaan voittanut Suomi on jo hyvin lähellä jatkopaikkaa. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Suomen miesten lentopallomaajoukkue otti Espanjasta 3–0 voiton Tampereen Hakametsän hallissa.

Kyseessä oli Suomen lentismiesten toinen ottelu EM-kotikisoissa.

Suomi dominoi kaikkia eriä, joskin etenkin toisessa erässä Espanja hiosti ja seurasi pitkään muutamaa pistettä perässä.

Ensimmäinen erä päättyi Suomen voittoon pistein 25–19, toinen erä Suomelle 25–20 ja kolmas 25–18 Suomelle.

Useampi pelaaja pääsi loistamaan

Suomi aloitti EM-lopputurnauksen keskiviikkoiltana 3–1-voitolla Pohjois-Makedoniasta. Vaikka kyseessä oli niin sanottu "pakkovoitto", antoi se päävalmentaja Joel Banksin mukaan joukkueelle valtavasti itseluottamusta.

Avausottelussa loisti erityisesti hakkuri Urpo Sivula, joka tehtaili 25 pistettä. Espanjaa vastaan pääsi loistamaan useampikin Suomen pelaaja, etenkin Tommi Siirilä, Antti Ronkainen, Sakari Mäkinen jaSivula tietenkin.

Suomen lentismiesten valmentaja Joel Banks ja kapteeni Eemi Tervaportti totisina pelin tuoksinnassa. Kuva: Lehtikuva / Kalle Parkkinen

Studiossa lentopalloasiantuntija ja entinen pelaaja Timo Tolvanen muistuttaa myös kapteenin roolista voiton rakentamisessa.

Eemi Tervaportti käytti kaikkia kortteja, kaikki keskikaistat, laiturit oli leveellä otteella, ei oltu pelkästään Upin varassa. Siinä oli se isoin juttu, joka toi selvän voiton.

Tolvasen mukaan Suomen voitto tuli etenkin hyvän vastaanottopelin vuoksi.

– Ei päästy antamaan Espanjalle mitään palaa ilmaisiksi, ei jäänyt helppoja palloja. Välillä meinasi kärsivällisyys loppua, mutta täydellistä peliä ei voi ollakaan.

Kapteeni Eemi Tervaportti oli myös tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

– Meiltä ihan hyvä esitys. Saatiin omilla syötöillä vastustaja vaikeuksiin ja puolustettiin aika hyvin. Tietenkin aika hieno hurmos oli hallissa myös niin oli aika kiva pelata.

– Kyllähän se kun saa ekan kerran reippaaseen vuoteen taas pelata yleisölle, kyllä se on aika mahtavaa, Tervaportti toteaa.

– Oli ehdottomasti parempi matsi kuin Pohjois-Makedoniaa vastaan kaikilta. Nyt oli minun vuoroni saada vähän enemmän passeja, pisteitä Suomelle takonut Siirilä sanoi Ylen haastattelussa.

Suomen pistemiehet olivat pelissä Urpo Sivula 15/+8, Sakari Mäkinen 14/+7, Antti Ronkainen 12/+9, Tommi Siirilä 11/+8, Eemi Tervaportti 4/+3, Sauli Sinkkonen 3/+3. Vastaanottoprosentti oli 66.

Pelissä Antti Ronkainen tuuletti villisti pomppien hyvää torjuntaa.

– Ei niitä torjuntoja ihan joka pallossa tule meikäläiselläkään. Niin otetaan ilo irti silloin kun napsuu, Ronkainen totesi Ylen Petri Sjöblomille villivarsamaista tuuletusta.

Huomenna vastassa Venäjä

Heti sunnuntaina Suomi kohtaa Venäjän. Yle seuraa pelia TV2:ssa, Yle Areenassa ja radion puolella Yle Puheessa.

Seuraavat ottelut:

Su 5.9. klo 17.30 Suomi - Venäjä TV2 ja Yle Areena
klo 17.15 Yle Puhe

Ti 7.9. klo 20 Suomi - Hollanti TV2 ja Yle Areena
klo 19.45 Yle Puhe

Ke 8.9. klo 20 Suomi - Turkki TV2 ja Yle Areena
klo 19.45 Yle Puhe

Lue myös:

Lentismiesten hyökkäyspeli ja kenttäpuolustus vakuuttivat – asiantuntija muistuttaa, että vasta seuraavat pelit paljastavat Suomen tason

Asiantuntija oli Joel Banksin kanssa eri mieltä Suomen ottelujärjestyksestä, mutta lentismiehet saivatkin unelma-alun EM-kisoilleen: "Oikealla tiellä ollaan"

Rautaista kokemusta, mestari ja kisälli, musta hevonen… Tällainen on Suomen miesten joukkue lentopallon EM-kotikisoihin

212-senttinen Aaro Nikula ei jäänyt suremaan, kun voimakas pituuskasvu sekoitti tasapainon – kanafarmin kasvatin poikkeuksellinen asenne nosti hänet voittajaksi