Naisten ykkössijoitettu Ashleigh Barty katsomoon, Novak Djokovic jatkaa 16 parhaan joukkoon

Maailman ykköspelaajan Ashleigh Bartyn taival tyssäsi tenniksen Yhdysvaltain avointen kolmannella kierroksella.

Ashleigh Barty nöyrtyi Yhdysvaltain avointen kolmannella kierroksella. Kuva: Elsa / Getty Images

Tenniksen maailmanlistan ykkönen ja turnauksen ykkössijoitettu Ashleigh Barty koki yllätystappion Yhdysvaltain avoimissa. Maailmanlistalla sijalla 43 oleva Yhdysvaltain Shelby Rogers voitti australialaisen Bartyn 6–2, 1–6, 7–6 (7–5) kolmannen kierroksen mittelössä.

Barty juhli heinäkuussa Wimbledonin voittoa ja oli New Yorkissakin yksi suosikeista. Rogers kamppailee seuraavaksi puolivälieräpaikasta maailmanlistalla sijalla 150 olevaa brittikarsijaa Emma Raducanua vastaan.

Myös kaksinkertaisen Wimbledon-mestarin Petra Kvitovan tie katkesi kolmannelle kierrokselle. Turnauksessa 10:nneksi sijoitettu tshekki hävisi Kreikan Maria Sakkarille, ottelu päättyi Sakkarin voittoon 6–3, 6–4.

Miesten maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin tavoite grand slamista eli kaikkien arvoturnausten voittamisesta saman kalenterivuoden aikana pysyy raiteillaan. Djokovic kukisti lauantaina Yhdysvaltain avointen kolmannella kierroksella Japanin Kei Nishikorin nelieräisessä kamppailussa ja eteni New Yorkissa 16 parhaan joukkoon.

Serbialainen supertähti hävisi tiukan avauserän, mutta voitti lopulta 6–7 (4–7), 6–3, 6–3, 6–2. Hän ja Nishikori ovat kohdanneet nyt yhteensä 20 kertaa, ja Djokovic on poistunut kentältä voittajana 18 kertaa.

– Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten pystyin keskittymään. En ollut ehkä kaikissa pisteissä parhaimmillani, mutta olin päättäväinen ja keskittynyt, ja se ratkaisi, Djokovic sanoi.

– En aloittanut kovin hyvin. Olin liian passiivinen, hän saneli pelin kulkua.

Novak Djokovic löi 3. kierroksella Kei Nishikorin. Kuva: Al Bello / Getty Images

Djokovic, 34, on voittanut tänä vuonna jo Australian avoimet, Ranskan avoimet ja Wimbledonin. Hänellä on loistava mahdollisuus yltää grand slamiin saman kalenterivuoden aikana ensimmäisenä miespelaajana sitten australialaisen Rod Laverin ja vuoden 1969.

Yhdysvaltain avoimet kolmesti urallaan voittanut Djokovic nousisi tämänvuotisen turnauksen voittaessaan samalla kaikkien aikojen eniten grand slam -mestaruuksia saavuttaneeksi miespelaajaksi. Tällä hetkellä hän jakaa ennätyksen 20 grand slam -turnausvoitolla Roger Federerin ja Rafael Nadalin kanssa, jotka molemmat ovat sivussa tämän vuoden US Openista loukkaantumisten takia.

Myös Wimbledonin tämänvuotinen finalisti, Italian Matteo Barrettini eteni Yhdysvaltain avointen neljännelle kierrokselle lauantaina. Kuutossijoitettu Barrettini kukisti viisieräisessä kamppailussa Valko-Venäjän Ilja Ivashkan.

Tokion olympiakullan voittanut Alexander Zverev kukisti amerikkalaisen Jack Sockin, joka joutui luovuttamaan neljännessä erässä reisivamman takia.

– Tiedän että pelaan ok, mutta monet muut kaverit pelaavat myös hyvin. Yritän säilyttää vireeni ja antaa itselleni mahdollisuuden, Zverev selvitti.

Lue myös: