1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Formula 1

Valtteri Bottas kuittasi F1-varikon ilmapiiriä kuohuttaneen huippukierroksensa olankohautuksella: "Ei siinä ollut draamaa"

Red Bullin Max Verstappen otti MM-sarjan piikkipaikan suvereenilla voitolla kotiyleisönsä edessä. Valtteri Bottas teki kiusaa Lewis Hamiltonille.

Bottas sivuutti median utelut Hollannin GP:n tapahtumista tyynesti. (Arkistokuva) Kuva: EPA

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen ei pettänyt 70 000 -päistä kotiyleisöä kurvaillessaan paalulta Formula ykkösten Hollannin GP:n voittoon. Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas jäivät oranssin yleisömeren silmien edessä kauas taakse.

Verstappen kiihdytti karkuun jo lähdössä, mutta Mercedes onnistui varikkotaktiikallaan saamaan Bottaksen hetkeksi hollantilaisen edelle. 1 000 johdetun kilpailukierroksen merkkipaalun kisassa saavuttanut Verstappen ohitti kuitenkin vanhoilla renkailla taistelleen Bottaksen vaivatta ja karkasi maisemaan.

– Red Bullin ja Maxin vauhti oli paljon parempaa. Minulle oli aika alusta asti selvää, että teen vain yhden pysähdyksen, joten en voinut kuluttaa renkaita turhaan, Bottas sanoi.

Lopussa Bottas pysähtyi vielä Hamiltonin ja Verstappenin tavoin toistamiseen, mikä jätti suomalaisen kolmanneksi lähes minuutin päähän voittajasta.

– Lopun pysähdys oli vain turvallisuussyistä, joten tämä oli jonkinlainen hybridimuoto yhden pysähdyksen taktiikasta, eikä se ollut ihan ideaali. Mutta siinä tilanteessa, minun asemassani, oli oikea ratkaisu koettaa jotain erilaista, Bottas pohti.

Max Verstappen pääsi juhlimaan voittoa kotiyleisönsä edessä. Kuva: AFP / Lehtikuva

Bottas löi vettä siirtohuhumyllyyn

Bottas kohahdutti kisan kolmanneksi viimeisellä kierroksella kaasuttelemalla kilpailun nopeimman kierroksen. Nopein kierros ja siitä ansaittava MM-piste oli ollut tovin menossa Hamiltonin laariin, mutta Bottaksen veto pakotti britin hakemaan vielä kerran tuoreet renkaat ja ajamaan uudelleen nopeimman kierroksen.

Mediassa Bottaksen vetoa arveltiin turhamaiseksi näpäytykseksi Mercedekselle, joka saattaisi olla vaihtamassa suomalaisen ensi kaudeksi Williamsin George Russelliin. Bottaksen pokka piti kisan jälkeisessä tiedotustilaisuudessa hyvin.

– Ajoin kaasu pohjassa ykkös- ja kakkossektorit, mutta sitten talli pyysi minua hidastamaan. Minulla oli silloin tieto, että myös Lewis hakee uudet renkaat. Tiesin, että jos nostan jalkaa kaasulta lopussa, niin hän tulee alittamaan aikani. Ei siinä ollut draamaa, Bottas veisteli.

MM-sarjassa Bottas nousi McLarenin Lando Norrisin ohi kolmanneksi. Verstappen puolestaan otti MM-sarjan kärkipaikan kolmen pisteen erolla Hamiltoniin.

Kimi Räikkösen osallistuminen ensi viikonlopun Monzan F1-kisaan on vielä epävarmaa. Kuva: AOP

Räikkösen terveydentilasta ei uutta tietoa

Alfa Romeon Kimi Räikkösellä todettiin lauantaina koronavirustartunta, ja hän joutui eristäytymään Hollannin kisaviikonlopun ajaksi hotellihuoneeseensa. Tallin mukaan Räikkösellä ei lauantaina ollut oireita, eikä hänen terveydentilastaan tiedotettu tarkemmin sunnuntaina.

Aika-ajoissa seitsemänneksi sijoittunut Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi valahti kilpailussa 14:nneksi. Räikkösen tilalla Hollannissa ajanut Robert Kubica oli 15:s.

On vielä epävarmaa, pystyykö Räikkönen ajamaan ensi viikonloppuna, kun kausi jatkuu Ferrarin kotiradalla Italian Monzassa. Keskiviikkona uransa lopettamisesta tämän kauden jälkeen kertonut Räikkönen on Ferrarin viimeisin maailmanmestari ja siksi yksi Ferrari-fanien kestosuosikeista.

Lue myös:

Verstappen dominoivaan voittoon fanaattisen kotiyleisön edessä – Bottas ei välittänyt tallinsa käskystä ja oli ryöstää pisteen Hamiltonilta

Verstappen voittoon Hollannissa, Bottas kolmanneksi – näin eteni Hollannin F1-kisa