Brasilian terveysviranomaiset marssivat kentälle ja keskeyttivät skandaalimaisesti MM-karsintapelin Argentiinaa vastaan

Jalkapalloskandaali puhkesi Etelä-Amerikan MM-karsintapelissä Brasilian ja Argentiinan välillä.

Kuva: 2021 Getty Images

Etelä-Amerikan MM-karsintaottelu Brasilian ja Argentiinan välillä on keskeytetty skandaalimaisesti heti kohta avauspotkun jälkeen.

Brasilian terveysviranomaisten mukaan neljän Argentiinan pelaajan olisi pitänyt olla karanteenissa, eikä pelikentällä viheriöllä. Kentälle ryntäsi poliiseja ja terveysviranomaisia ottamaan argentiinalaispelaajia kiinni.

Argentiinan pelaajat poistuivat kentältä Corinthians -areenan pukukoppiin sen jälkeen, kun Brasilian viranomaiset ilmestyivät kentälle omine vaatimuksineen ja keskeyttivät ottelun.

– Miksi ottelu edes aloitettiin ja keskeytettiin viiden minuutin jälkeen? Olemme olleet stadionilla hyvissä ajoin ennen ottelua. Miksi meille ei kerrottu tästä aikaisemmin, kritisoi Argentiinan kapteeni Lionel Messi Brasilian terveysviranomaisten toimintaa maansa televisiolle.

Ottelu ei pelata enää tänään. Kamppailu oli maalittomassa tilanteessa.

Aiemmin päivällä Brasilian terveysviranomaiset olivat todenneet, että neljän argentiinalaispelaajan pitää olla eristettynä, eivätkä he saa pelata ottelussa.

Kyseiset pelaajat tulivat Englannin Valioliigasta. Brasilian sääntöjen mukaan vierailijoiden, jotka saapuvat Englannista, tulee olla karanteenissa 14 päivän ajan.

Brasilian terveysviranomaisten mukaan Argentiinan pelaajista Emi Martinez, Cristian Romero, Emi Buendia ja Lo Celso olivat antaneet valheellista tietoa saapuessaan Brasiliaan.

Aiemmin sunnuntaina tiedotettiin, että Afrikan MM-karsinnoissa on jouduttu peruuttamaan maanantain ottelu Guinean ja Marokon välillä, koska Guineassa on tapahtunut vallankaappaus. Marokon jalkapallomaajoukkue on jäänyt jumiin hotelliin, joka sijaitsee Guinean pääkaupunki Conakryssa.

Juttuun päivitetty klo 0.11, että ottelua ei pelata Sao Paulossa enää tänään. Lisäksi jutun lopussa kerrottu, että Afrikan MM-karsinnoissa peruttiin myös yksi ottelu vallankaappauksen vuoksi.