Nyt se on varmaa: Valtteri Bottas siirtyy Alfa Romeolle monivuotisella sopimuksella – tutulta tiimipomolta vuolaat kehut

Valtteri Bottas siirtyy uransa lopettaneen Kimi Räikkösen jalanjälissä Alfa Romeolle.

Valtteri Bottaksen kausi Mercedeksen ratissa on ollut ailahteleva. Kuva: 2021 Getty Images

Valtteri Bottas siirtyy Alfa Romeolle monivuotisella sopimuksella tämän F1-kauden jälkeen. Alfa Romeo kertoi asiasta tiedotteessaan. (siirryt toiseen palveluun)

32-vuotias Bottas on ajanut vuodesta 2017 F1-sarjassa huipputalli Mercedeksellä, mutta ei ole yltänyt jatkuvasti tallitoverinsa ja seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin vauhtiin. Bottas on napannut 92 kisassa Mercedeksen ratissa 17 paalupaikka ja 7 kilpailuvoittoa. Bottas on ollut kahdesti MM-sarjassa toinen.

Bottaksen siirtymistä ensi kaudelle Alfa Romeolle on spekuloitu jo aiemmin F1-mediassa. Spekulaatiot voimistuivat entisestään sen jälkeen, kun Alfa Romeolla ajanut Kimi Räikkönen kertoi viime viikolla lopettavansa pitkän uransa tähän kauteen.

– Uusi luku uralleni on avautumassa. Liityn innoissani Alfa Romeolle kaudelle 2022 ja siitä eteenpäin. Tästä tulee uusi haaste ikonisen autonvalmistajan kanssa. Alfa Romeo on brändi, joka ei tarvitse esittelyitä, Bottas sanoo tallin tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

F1-sarjan säännöt mullistuvat ensi kaudelle ja siksi Bottas odottaa, että F1-sarjan häntäpäähän jumitunut Alfa Romeo nostaa tasoaan. Julkisuudessa on myös paljon puhuttu, kuinka talli on säästänyt voimavarojaan ensi kaudelle.

– Olen kiitollinen tallin luotosta ja en voi odottaa, että pääsen maksamaan sen takaisin. Olen nälkäinen saamaan tuloksia ja kun aika tulee, myös voittoja, Bottas sanoo itsevarmasti.

Bottas on Mercedeksen riveissä kolmantena ja on jäänyt selvästi jälkeen tallitoveristaan Lewis Hamiltonista sekä Red Bullin Max Verstappenista. Bottaksella on kuitenkin tärkeä rooli, kun suomalainen yrittää auttaa Mercedeksen jälleen kerran tiimimestaruuteen.

Bottas ja Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur tuntevat toisensa, kun Bottas ajoi Vasseurin perustamassa ART-tallissa F3- ja GP3-sarjassa.

– Valtterin lahjakkuus ja taidot ovat olleet selviä siitä saakka, Vassseur kehuu.

Vasseur kehuu Bottasta vahvaksi tiimipelaajaksi, jolla on kokemusta sarjan kärkipäästä.

– Monivuotinen sopimus antaa sekä meille että Valtterille vakautta, jota tarvitsemme projektimme rakentamiseen F1-sarjalle tärkeänä aikana. Olemme innoissamme siitä, mitä tulevaisuudella on meille tarjottavana, Vasseur sanoi.

Lue lisää: