Nuori Raducanu jyrää US Openissa, Djokovicin historiallinen mestaruusjahti jatkuu – suomalaisten pelit ohi

Emma Raducanu eteni US Openissa jo puolivälieriin. Suomalaisten pelit päättyivät Emil Ruusuvuoren ja Laura Hietarannan tappioiden myötä.

Emma Raducanu kohtaa seuraavaksi olympiavoittaja Belinda Bencicin. Kuva: Getty Images / 2021 TPN

18-vuotias brittipelaaja Emma Raducanu jatkaa vastustamatonta menoaan Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa. Maailmanlistalla sijalla 150 oleva Raducanu jyräsi neljännellä kierroksella voittoon Yhdysvaltain Shelby Rogersista luvuin 6–2, 6–1.

– Tuntuu upealta. Olen todella onnellinen, että pääsin yli alun jännityksestä ja voitin ottelun, Raducanu sanoi.

Raducanu joutui aloittamaan turnauksen karsinnoista. Hän on voittanut kolme ottelua karsinnoissa ja neljä pääsarjassa häviämättä erääkään.

Raducanu nousi suuren yleisön tietoisuuteen kesällä Wimbledonissa, kun hän eteni neljännelle kierrokselle. Silloin hän joutui luovuttamaan neljännen kierroksen ottelunsa hengitysvaikeuksien ja jonkinlaisen paniikkikohtauksen vuoksi.

Raducanu kohtaa puolivälierissä olympiavoittaja Belinda Bencicin.

Djokovic eteni puolivälieriin

Novak Djokovic jatkaa historiallisen Grand Slamin metsästystä. Kaikki kauden neljä arvoturnausta samana vuonna on viimeksi voittanut miesten puolella Rod Laver vuonna 1969. Djokovicilla on tältä kaudelta taskussa jo Australian avointen, Ranskan avointen ja Wimbledonin mestaruudet. US Openisa hän eteni puolivälieriin voittamalla alkuvaikeuksien jälkeen nuoren yhdysvaltalaisen Jenson Brooksbyn 1–6, 6–3, 6–2, 6–2.

Djokovic kohtaa puolivälierissä italialaisen Matteo Berrettinin, joka löi saksalaisen Oscar Otten neljässä erässä. Puolivälieräpaikkansa varmistivat myös Alexander Zverev ja Lloyd Harris, jotka kohtaavat toisensa.

Suomalaisten turnaus ohi

Suomalaisten ottelut US Openissa ovat ohi, kun Emil Ruusuvuori hävisi saksalaisen Dominik Koepferin kanssa nelinpelissä ja Laura Hietaranta hävisi tyttöjen sarjassa avauskierroksella sekä kaksin- että nelinpelissä.

Kaksinpelissä Yhdysvaltain Theadora Rabman voitti Hietarannan 7–5, 6–2. Nelinpelissä Hietaranta ja Belgian Sofia Costoulas hävisivät parille Julia Garcia / Matilda Mutavdzic 2–6, 4–6. Hietaranta ja Costoulas etenivät kesällä Wimbledonissa loppuotteluun asti.

Lue myös: