1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Aston Villa -pomo BBC:lle korona-ajan maajoukkuekomennuksista: "Tämä on yhtä sotkua" – Villan pelaajat palaavat Englantiin Kroatian kautta

Sky Sportsin mukaan Emiliano Martinez ja Emiliano Buendia lensivät maanantaina Kroatiaan, jotta he voivat harjoitella ennen palaamista Englantiin.

Brasilian ja Argentiinan ottelu keskeytyi jo viiden minuutin jälkeen. Kuva: Getty Images

Valioliigaseurat ovat jatkossa haluttomia päästämään pelaajiaan maaotteluihin, jos korona-ajan karanteenisäännöt tekevät matkustamisesta ja pelaamisesta yhtä arvaamatonta kuin nykyisin. Aston Villan toimitusjohtaja Christian Purslow arvioi BBC:lle, että seurat ovat tilanteesta hyvin hermostuneita.

Aston Villa -pomo viittasi sunnuntaiseen Etelä-Amerikan MM-karsintaotteluun Brasilia-Argentiina. Ottelu keskeytyi Sao Paulossa vain muutaman minuutin pelin jälkeen, koska Brasilian viranomaisten mukaan Britanniassa pelaavat neljä argentiinalaispelaajaa rikkoivat karanteenisääntöjä.

Aston Villa antoi Emiliano Martinezille ja Teemu Pukin entiselle Norwich-seurakaverille Emiliano Buendialle luvan matkustaa Etelä-Amerikkaan, vaikka Valioliigan seurat olivat päättäneet toisin. Seurojen päätöksen mukaan pelaajien ei pitänyt matkustaa syyskuussa maihin, joista paluu edellyttää kymmenen päivän karanteenia Britanniassa.

Martinezin ja Buendian lisäksi Argentiinaa edusti Tottenham-kaksikko Giovani Lo Celso ja Cristian Romero.

– Tämä on yhtä sotkua, Purslow sanoi ja vaati muutosta lokakuussa odottavaan maajoukkuetaukoon mennessä.

Purslow'n mukaan Aston Villa oli sopinut asiat tarkasti Argentiinan jalkapalloliiton kanssa, mutta sopimisesta ei ollut iloa.

Etelä-Amerikassa MM-karsintaotteluilla alkaa olla kiire, sillä pelit olivat matkustusrajoitusten takia tauolla viime vuoden syyskuusta tämän vuoden maaliskuuhun.

Sky Sports: Aston Villan pelaajat palaavat Englantiin Kroatian kautta

Martinezin ja Buendian oli sovittu pelaavan Argentiinan maaottelutauon kaksi ensimmäistä ottelua Venezuelaa ja Brasiliaa vastaan, mutta heiltä jää väliin kolmas ottelu Boliviaa vastaan.

Sky Sportsin mukaan Martinez ja Buendia lensivät maanantaina Kroatiaan, jotta he voivat harjoitella ennen palaamista Englantiin. Jos he olisivat lentäneet suoraan Etelä-Amerikasta Englantiin, he olisivat joutuneet kymmeneksi päiväksi hotellikaranteeniin. Nyt he voivat harjoitella saman ajan Kroatiassa ja jatkaa sitten Englantiin.

Lue myös:

Brasilian poliisi tutkii argentiinalaispelaajien toimintaa ja mahdollista rikosta MM-karsintaskandaalissa – myös Fifa otti kantaa

Brasilian terveysviranomaiset marssivat kentälle ja keskeyttivät skandaalimaisesti MM-karsintapelin Argentiinaa vastaan