1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. KHL

Jokerit kaatoi väkivahvalla esityksellä hallitsevan KHL-mestarin

Jokerit on voittanut KHL-jääkiekkoliigassa vieraissa Avangard Omskin 3-2. Voitto oli helsinkiläisjoukkueelle kolmas peräkkäin.

Kuva: Mikko Taipale / Jokerit.

Jokerit voitti Markus Hännikäisen ja Veli-Matti Savinaisen laukomilla maaleilla päätöserän 2–0. Voittomaalin 3–2 iskenyt Savinainen teki ottelussa 1+1 pistettä.

– Tiedettiin, että huippusuoritus vaaditaan ja mielestäni olimme aika lähellä sitä. Kolmas erä oli meiltä erinomainen. Kauttaaltaan olimme lähellä erittäin tasapainoista pakettia, Näki että joukkue oli asialla, kehui Jokereiden valmentajavelho Lauri Marjamäki omiaan seuransa nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

– Viisi–viisi -pelimme on ottanut harppauksia eteenpäin. Peli on koko ajan tiiviimpää. Tänään luotimme puolustaessa luisteluumme, eikä Avangard monta kertaa päässyt alueellemme kuljettamalla. Pakit tekivät erinomaista työtä ja hyökkääjät takakarvasivat vahvasti, Marjamäki iloitsi.

Avangard Omsk voitti viime kaudella KHL:n mestaruuden. Jokerit kohtaa seuraavaksi ensi tiistaina Lokomotiv Jaroslavlin.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Omsk - Jokerit 2-3 (1-1,1-0,0-2)

04.06 1-0 Cehlarik (Tolchinsky) yv
06.01 1-1 Pakarinen (Savinainen, Lindbohm)
24.51 2-1 Pokka
41.56 2-2 Hännikäinen (Turunen, Sklenicka)
49.58 2-3 Savinainen (Holm,Norman)

Jäähyt: Omsk 2x2 min, Jokerit 2x2 min

Maalivahdit:
Hrubec 10+11+14= 35 torjuntaa
Lindbäck 7+ 6+ 6= 19 torjuntaa

Lue myös

Tuntematon suomalainen on liekehtinyt alkukaudella Jokereissa – Kalle Kossila teki 19-vuotiaana ratkaisun, joka johti SM-liigan sijaan otsikoihin Pohjois-Amerikassa

Jokerit nappasi kauden toisen KHL-voittonsa