Awak Kuier sai vähän vastuuta – Dallas Wings varmisti pudotuspelipaikan niukalla voitolla

Dallasin Awak Kuierin tehotilasto oli pakkasella kotipelissä New Yorkia vastaan.

Awak Kuier oli kentällä vain reilut kolme minuuttia. Kuva: @ Ralph Lauer Images/All Over Press

Suomalaisen Awak Kuierin edustama Dallas Wings voitti naisten koripalloliiga WNBA:ssa New York Libertyn kotonaan niukasti pistein 77–76. Voitolla Dallas varmisti pudotuspelipaikan.

Kuier sai ottelussa vastuuta vain kolme minuuttia ja 12 sekuntia. Kuierin ainoa tilastomerkintä ottelusta oli plusmiinustilaston pakkaslukema -7.

Dallasin edellisessä ottelussa kärkijoukkue Connecticutia vastaan Kuier sai kentällä vastuuta reilut 20 minuuttia ja teki WNBA-uransa kärkitulokset niin pisteissä, levypalloissa, torjunnoissa kuin syötöissäkin.

Dallasin tehopelaaja New Yorkia vastaan oli 21 pistettä heittänyt Marina Mabrey.

Kamppailun viimeinen minuutti oli jännittävä, kun New York nousi 29,4 sekuntia ennen loppua pisteen päähän Dallasista. Wingsillä oli hetkeä myöhemmin mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta Arike Ogunbowalen kolmen pisteen heitto meni ohi 8,7 sekuntia ennen loppua. Wingsin sankarittareksi nousi Allisha Gray, joka torjui viimeisillä sekunneilla Libertyn Sabrina Ionescun heittoyrityksen.

Pudotuspelipaikan varmistanut Wings on sarjataulukossa seitsemäntenä 13 voitolla ja 17 tappiolla. Kahdentoista joukkueen liigaa johtaa Connecticut ennen Las Vegasia ja Seattlea. Dallasille hävinnyt New York on taulukossa yhdeksäntenä.

Dallasin seuraava ottelu on Suomen aikaa varhain tiistaina, kun Wings kohtaa vieraissa Las Vegasin.

Lue myös: