1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Naisten Superpesis

Pesäkarhut ryöstivät finaalisarjan avausvoiton Kirittärien sateisella kotikentällä – "Ei oltu ihan ytimessä tänään"

Kirittäret hävisivät porilaisvieraille kotikentällään Hippoksella 0–2. Pronssisarjan avausottelussa Manse PP voitti Lapuan Virkiän 2–1. Karsinnoissa Pöytyän Urheilijat varmistivat nousunsa naisten pääsarjatasolle.

Porin Pesäkarhut tekivät ensimmäisellä jaksolla kaikkiaan neljä juoksua yhden vuoroparin aikana. Kuva: Lehtikuva

Jyväskylän Kirittäret ja Porin Pesäkarhut avasivat sunnuntaina Naisten Superpesiksen finaalisarjan mittelön sateisella Hippoksella.

Jyväskyläläiset hävisivät porilaisvieraille kotikentällään 0–2 (0–4, 2–3).

Aiemmin sunnuntaina pelatussa pronssisarjan avausottelussa Manse PP puolestaan vei Lapuan Virkiästä täpärän voiton 2–1 (3–2, 2–6, 2–1).

Sää ei ollut otollisin ja ensimmäisellä jaksolla juoksuja jouduttiin odottamaan kolmanteen vuoropariin saakka, kun Pesäkarhujen juoksusaldo aukesi Emilia Linnan lyönnistä.

Porilaiset onnistuivat saamaan vuoronsa aikana vieläpä palottoman ajolähdön ja juoksuja tuli kaikkiaan neljä. Niistä Susanna Puisto kotiutti samalla lyöntivuorollaan kaksi.

– Oli mahtava sisävuoro, saatiin kärki kentälle ja siitä juoksuja. Mahtavaa!, Puisto huikkasi Ylelle tauolla.

Toisen jakson alku oli kotijoukkueelle toiveikas. Toisen jakson ensimmäisellä sisävuorolla Kirittäret saivat yhden juoksun Emma Körkön lyönnistä. Porilaiset tasoittivat vuorollaan Puiston kotiuttaessa Linnan.

Toisen jakson edetessä sade vain yltyi ja kentälle alkoi kertyä lammikkoa. Porilaiset onnistuivat silti nappaamaan yhden juoksun kolmelta ensimmäiseltä vuoroparilta. Niistä yhden kotiutti Puisto.

Kirittärien ahdinko alkoi näyttää pahalta, mutta neljännessä vuoroparissa aikalisän kautta lyömään tullut Körkkö onnistui kotiuttamaan vielä yhden juoksun jyväskyläläisille.

"Ei oltu ihan ytimessä tänään"

Yhden juoksin kummallakin jaksolla kotiuttanut Pesäkarhujen Eveliina Toppari toteaa, että voiton ratkaisi hyvä ote lyönneissä ja asenne.

– Tulimme peliin hyvällä asenteella ja kyllä me lyötiin paremmin. Siihen se ratkesi. Myös meidän ulkopeli oli tänään todella hyvää, Toppari tuumasi Ylelle.

Kirittärien pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen harmitteli, että porilaisia ei päästy kunnolla painostamaan, vaikka jyväskyläläisten kannalta peli alkoi lupaavasti.

– Molemmilla tuli virheitä, mutta Pori teki niitä vähemmän ja ansaitsi voittonsa.

Nyt suunnitelmana on pitää pari päivää vapaata, palautua ja aloittaa keskiviikkona treenaaminen lauantaiseen revanssiin Porissa, Viljanen kertoo.

– Tämä oli viides peli kahdeksan päivän sisällä. Ei oltu nyt ihan ytimessä.

Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa

Finaalisarja jatkuu ensi lauantaina Porissa. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

Kirittärillä on haussa neljäs peräkkäinen Suomen mestaruus. Runkosarjassa ennakkosuosikki koki vain yhden tappion, mutta välierissä jyväskyläläiset eivät selvinneet Manse PP:n naisista vaikeuksitta. Lopulta kolme peräkkäistä voittoa löytyi ja Kirittäret pudottivat tamperelaiset voitoin 3–2.

Porissa mestaruutta on juhlittu viimeksi vuonna 2002. Finaalipaikka on porilaisnaisille kahdeksas seuran historian aikana. Finaalipaikka ratkesi tällä kertaa välierissä voitoin 3–1 Lapuan Virkiästä.

Naisten Superpesiksen finaaliohjelma:

Su 12.9. Jyväskylä–Pori klo 15.00
La 18.9. Pori–Jyväskylä klo 14.00
Su 19.9. Jyväskylä–Pori klo 14.00

La 25.9. Pori-Jyväskylä klo 14.00 (tarvittaessa)
Su 26.9. Jyväskylä-Pori klo 14.00(tarvittaessa)

Finaalisarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.

Pöytyän Urheilijat nousi pääsarjatasolle

Naisten Superpesiksen karsinnoissa Pöytyän Urheilijat kukisti Mynämäen Vesan 3–0 ja varmisti nousunsa pääsarjatasolle. Kyseessä on ensimmäinen kerta koko seuran historiassa, kun pöytyäläiset nousevat pääsarjaan.

Lue myös:

Joko nyt Pesäkarhut? Finaalien kestokävijä hakee vasta toista Suomen mestaruuttaan – "Emme muistele menneitä"

Kirittäret jo neljännen peräkkäiskullan jahdissa, KPL:ltä onnistui toinenkin ryöstö Vimpelin Saarikentällä

Pesäkarhut eteni finaaleihin, Kirittärien nousu huipentui dramaattisesti