1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Red Bull -pomo: Verstappenin ei olisi pitänyt olla lähelläkään Hamiltonia

Lewis Hamilton ja Max Verstappen kolaroivat dramaattisesti Italian gp:ssä.

Kuva: Getty Images

Formula ykkösten Red Bull -tallin Max Verstappenin "ei olisi pitänyt olla lähelläkään" Mercedeksen Lewis Hamiltonia, kun sunnuntainen Italian gp päättyi näiden kahden mestaruuskilvoittelijan osalta dramaattiseen keskinäiseen kolariin. Näin toteaa Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner.

Kolarissa Verstappenin auto päätyi Hamiltonin ajokin päälle. Vakavammilta vahingoilta vältyttiin halo-turvakaaren myötä. Horner tietää, että Red Bullin aiempi ongelmallinen varikkosuoritus Verstappenin kanssa johti kohutapaukseen.

– Meillä oli vaikea varikkopysähdys, siinä oli ongelmia, joten hän (Verstappen) joutui pysymään varikolla paljon pidempään kuin olisi pitänyt. Hänen ei olisi pitänyt olla lähelläkään Hamiltonia, Horner totesi Autosport-sivustolla.

Varikkostoppi kesti peräti 11 sekuntia. Hitaus juontui Hornerin mukaan "inhimillisestä virheestä", jota talli yhä selvittelee.

– Näyttäisi siltä, että meillä oli inhimillinen virhe. Rengas oli valmis, mutta valitettavasti autoa ei päästetty liikkeelle.

Lue myös:

Vaarallinen kolari olisi voinut viedä Lewis Hamiltonin hengen – tällainen on halo-turvakaari, joka pelasti F1-supertähden

Hamilton ja Verstappen eri linjoilla hurjasta kolarista – asiantuntija avaa tilanteen taustoja ja suitsuttaa McLarenia: "Sekoitti pakkaa"

McLarenit käsittämättömästi kaksoisvoittoon! Bottas kolmas, kärkikuskien kilpailu päättyi katastrofaalisesti ulosajoon