Hyppää sisältöön

Toni Kohonen saavuttaa hurjan rajapyykin – näin pesäpallolegenda "vääristää" tilastot kouvolalaisten eduksi

Toni Kohonen sivuaa tänä vuonna kaikkien aikojen henkilökohtaisten mitalien ennätystä. Roope Korhonen voi nousta yksin kärkipaikalle, jos Sotkamon Jymy voittaa pronssia. Manse PP:ssä loistanut Severi Tikkakoski ei pelaa keskiviikon ottelussa.

45-vuotias Toni Kohonen ei pelaa finaalien avausottelussa. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Manse PP:n ja Kouvolan Pallonlyöjien välinen finaalisarja alkaa keskiviikkona Tampereella. Finaaleja voi kuunnella suorina lähetyksinä Yle Puheelta. Keskiviikon lähetys alkaa kello 15.50.

Miesten Superpesiksen finaalisarja huipentuu kahden sitkeän, kokeneen joukkueen kohtaamiseen. Molemmat joukkueet ovat mitali- ja pudotuspeliotteluiden tilastossa hyvin tasaväkisiä joukkueita.

Kouvolan Pallonlyöjät on vertailussa parempi käytännössä lajilegenda Toni Kohosen ansiosta. KPL on mitalitilastossa edellä 54–50 ja pudotuspelien ottelutilastossa 832–789.

Eron tekee kuitenkin käytännössä yksin Kohonen. Tamperelaisten ryhmästä kaikkiaan viisi pelaajaa on voittanut useamman kuin yhden mestaruuden. KPL:n riveissä multimestareita ovat vain Kohonen ja Arttu Ruuska.

Tutustu tilastoihin tarkemmin alla olevista grafiikoista.

252 pudotuspeliottelua pelannut Kohonen on voittanut urallaan tähän mennessä jo 19 mitalia, joten hän saavuttaa varmuudella uransa 20:nnen mitalinsa.

Samalla Kohonen sivuaa kaikkien aikojen mitalitilastossa Roope Korhosta (12 kultaa, 6, hopeaa, 2 pronssia) ja Anja Rummukaista (8 kultaa, 9 hopeaa, 3 pronssia). Sotkamon Jymyn lyöjäjokeri voi nousta tilastossa yksin kärkipaikalle, jos Jymy voittaa pronssia Vimpelin Vetoa vastaan.

Mitalien lisäksi Kohonen on pelannut urallaan 23 Itä-Länsi -ottelua. Hän on kaikkien aikojen kärkilyöntitilastossa kolmantena 3288 lyönnillä.

45-vuotiaan Kohosen pelikunto on puhuttanut finaalien alla, sillä hän on pelannut loukkaantumishuolien takia ainoastaan kaksi pudotuspeliottelua tällä kaudella. Kohonen ei ole ainakaan tänään KPL:n kokoonpanossa.

Manse PP on tehnyt pieniä muutoksia kokoonpanoonsa. Leevi Lehto nousee kolmosvahdiksi Severi Tikkakosken tilalle. Manse PP:n ykköskärkenä viime otteluissa pelanneen Tikkakosken numerolla 1 puolestaan korvaa Simo Vainikainen.

Kokoonpanot

Manse PP

1. Simo Vainikainen S

2. Juuso Myllyniemi 2V

3. Tuomas Jussila 2P

4. Henri Puputti 3K

5. Juha Puhtimäki L

6. Tuomas Tuohisaari 3P

7. Topias Lilja 2K

8. Leevi Lehto 3V

9. Joonas Eirola 1V

10. Juha Niemi

11. Timo Torppa

12. Lauri Kivinen

Kouvolan Pallonlyöjät

1. Tommi Mäentausta 2K

2. Matti Saukko 1V

3. Arttu Ruuska S

4. Matti Latvala 2V

5. Janne Kivipelto L

6. Iiro Nokkala 3V

7. Jasperi Luoma 3P

8. Valtteri Luoma 2P

9. Valtteri Hämäläinen 3K

10. Ossi Meriläinen

11. Juho Hacklin

12. Ville Pesu

Lue myös:

Setelinippua heiluttanut Manse PP puhuttaa yhä – KPL:n pelinjohtaja hehkuttaa vastustajaa, mutta luottaa omiinsa: "Ei ole ennenkään budjeteilla voitettu"