1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

KTP:n valmennusryhmä irtisanottu, HIFK:ta pitkään luotsannut Teemu Kankkunen päävalmentajaksi

Veikkausliigan KTP:n päävalmentaja vaihtuu. Teemu Kankkunen luotsaa loppukauden putoamissyövereissä kamppailevaa joukkuetta.

Teemu Kankkunen on kiinnitetty loppukaudeksi KTP:n päävalmentajaksi. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Jalkapallon Veikkausliigassa putoamista vastaan kamppaileva kotkalainen KTP irtisanoo lähes koko valmennusryhmänsä. Päävalmentaja Gabri Xatart sekä kakkosvalmentajat Alexis Sanchez Lopez ja Jordi Aluja saavat lähteä.

Teemu Kankkunen luotsaa KTP:tä loppukauden kattavalla sopimuksella. Kankkunen on toiminut yksitoista kautta valmennustehtävissä HIFK:ssa. Viime kaudella hän oli auttamassa helsinkiläisjoukkuetta säilymään liigassa.

Liigassa jumbona rämpivä KTP on kärsinyt jo kuusi peräkkäistä tappiota.

– Tämä kausi on ollut KTP:lle raskas. Peli-ilmettä ja omaa tekemistä pitää lähteä korjaamaan ja sitä kautta kääntämään kurssia. Matkaa on, mutta urheilussa ja jalkapallossa mikään ei ole mahdotonta. Tiukat kahdeksan ottelua on vielä oljenkortta jäljellä, Kankkunen sanoi seuran verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Kankkunen saa avukseen Jari-Pekka Gummeruksen, joka on toiminut kuluvalla kaudella KTP:n naisten vastuuvalmentajana. Hänellä on vuosien kokemus myös miesten joukkueista. Maalivahtivalmentaja Jussi Riikonen jatkaa valmennustiimissä.

KTP:n päävalmentaja vaihtuu jo toisen kerran tällä kaudella. Gabri Xatartin valmennusryhmä aloitti työnsä kesä-heinäkuun vaihteessa, kun yhteistyö Argo Arbeiterin kanssa päättyi.

Lue myös:

KTP on lähellä jatkaa Veikkausliigan sarjanousijoiden murheellista putkea – uusi johtohahmo uskoo vielä ihmeeseen: "Putoamista ei tule"

Jyrki Ahola väistyy AC Oulun peräsimestä kauden päättyessä