Hyppää sisältöön

Manse PP voitti ensimmäisen finaalin – Puhtimäki iski ratkaisun supervuorossa

Miesten Superpesiksen finaalisarja alkoi tasaisena Tampereella. Manse PP otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.

Juha Puhtimäki löi ratkaisevan lyönnin supervuorossa. Kuva: Lehtikuva / Kalle Parkkinen

Miesten Superpesiksen finaalisarja käynnistyi Tampereella jännittävällä kamppailulla, joka ratkesi vasta supervuorossa. Juha Puhtimäki löi ratkaisevan juoksun. jolla Manse PP voitti Kouvolan Pallonlyöjät 2–1 (1–3, 2–0, 1–0). Juoksun toi Juuso Myllyniemi.

Ensimmäistä finaalia Kaupin stadionilla seurasi 1 980 katsojaa, joka on Manse PP:n yleisöennätys. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Toinen loppuottelu pelataan lauantaina Kouvolassa.

Kouvola vei ensimmäisen jakson siis 3–1. Kouvolan juoksut löivät Iiro Nokkala ensimmäisessä, Matti Latvala kolmannessa ja Ossi Meriläinen neljännessä vuoroparissa. Ville Pesu toi juoksuista kaksi. Mansen kavennuksen neljännen tasoittavalle löi Lauri Kivinen.

Toisen jakson kotijoukkue aloitti paremmin, kun Juha Niemi löi Tuomas Jussilan kotipesään. Neljännessä vuorossa nähtiin yllätysratkaisu, kun Timo Torppa löi Tuomas Tuohisaaren kotiin. Samalla Kouvola koki pahan menetyksen, kun Matti Saukko ei pystynyt enää jalkavamman vuoksi jatkamaan.

– Ekalla jaksolla oltiin aika surkeita, mutta koottin tauolla aika hyvin porukka kasaan. Peli parani tosi paljon toiselle jaksolle ja varsinkin superiin. Se oli jo vähän sen näköistä kuin kuuluukin, Puhtimäki sanoi Yle Urheilulle.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Partanen oli hiukan samoilla linjoilla.

– Kouvola oli tänään pelillisesti parempi, mutta Manse käytti pienen tsäänssin toisella jaksolla, kun Kouvola ei pystynyt naulaamaan peliä. Superissa nimimiehet hoitivat homman kotiin.

KPL:n Arttu Ruuskan mukaan joukkueensisäpeli ei toiminut toisella jaksolla.

– Vastustaja pelasi hyvää ulkopeliä toisella jaksolla ja meillä jäi kuti piippuun. Nyt taistellaan seuraavissa peleissä kynsin hampain, juoksun pelejä pelataan, Ruuska sanoi.

Finaalipaikka on kouvolalaisille jo kolmas viimeisen neljän vuoden sisään, mutta mestaruutta kaivataan Kouvolassa kiihkästi, sillä edellinen on vuodelta 1976. Manse PP on ensimmäistä kertaa finaaleissa, kun Tampereelle on kerätty parissa vuodessa kova joukkue.

Mäkelä ja Ruuska sivalsivat SM-pronssit katkolle Vedolle

Neljänsiä peräkkäisiä SM-pronssiotteluitaan Superpesiksessä pelaava Vimpelin Veto aloitti mitalijahdin hyvällä asenteella kellistämällä keskiviikkona Saarikentällään Sotkamon Jymyn 2–0 (4–2, 4–1).

Runkosarjan lyöjäkuningas Janne Mäkelä iski isännille avausjaksolla kolme juoksua. Pelissä myös kolmesti kotiuttanut Perttu Ruuska sivalsi tauon jälkeen kaksi juoksua. Veto hallitsi kolmostilanteilla mitaten 14–6. Vieraiden kaikki kotiutuspaikat siunautuivat jokeriosaston miehille.

Vedon palkitut olivat vaihtaja Elmeri Anttila (6 kärkilyöntiä/8 yritystä) ja lukkari Ruuska (5/8). Jymystä erottuivat vaihtajaksi joutunut Konsta Kurikka (4/6) ja kaksi juoksua tuonut kakkoskärki Niilo Piiponniemi (4/6).

Mitalit ovat lauantaina Sotkamon Hiukassa katkolle vimpeliläisille. Tarvittaessa joukkueet kohtaavat vielä sunnuntaina Vimpelissä.

Lue myös:

Setelinippua heiluttanut Manse PP puhuttaa yhä – KPL:n pelinjohtaja hehkuttaa vastustajaa, mutta luottaa omiinsa: "Ei ole ennenkään budjeteilla voitettu"