1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

HS: 11-kertainen pikajuoksun Suomen mestari lopettaa – Hanna-Maari Päkkin lopettamispäätöksen taustalla vammat

Hanna-Maari Päkkin ura päättyy pakon sanelemana.

Hanna-Maari Päkk toimii myös jatkossa urheilun parissa. Kuva: Pekka Sipola / Compic / AOP

33-vuotias pikajuoksija Hanna-Maari Päkk (o.s. Latvala) lopettaa urheilijauransa, uutisoi Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun) Päkk on viisinkertainen Suomen mestari 100 metriltä ja kuusinkertainen SM-kultamitalisti 200 metrin matkalta.

Lopettamispäätöksen taustalla ovat jalkavammat, jotka pitivät hänet sivussa kokonaan vuoden 2020. Viime vuonna Päkkin oikean jalan isovarpaan tyvinivelen molemmilta puolilta löytyi murtuma.

– Asian hyväksyminen on erityisen vaikeaa, kun joutuu lopettamaan pakon sanelemana. Nyt olisi osattava päästää irti huippu-urheilusta. Jalka on kipeä tällä hetkellä myös kävelyssä. Harmittaa, että tarina jäi tavallaan kesken. Silloin, kun olin terve, minulla ei ollut tarpeeksi taitoa ja osaamista. Sitten kun niitä oli, ei ollut enää terveyttä, Päkk kertoi HS:lle.

Hanna-Maari Latvala (oik.) oli seitsemäs 200 metrin EM-finaalissa Zürichissä 2014. Sen jälkeen hänellä on ollut tuloksellisesti vaikeaa. Kuva: STEFFEN SCHMIDT / EPA / AOP

Päkkin ennätys 100 metriltä on 11,30 (Zürich 2014) ja 200 metriltä 22,98 (Kazan 2013).

Urheilu tulee näyttelemään iso roolia Päkkin elämässä myös jatkossa, sillä hän työskentelee Jyväskylän Urheiluakatemian urheilijakoordinaattorina.

– Suuntaan energiaani muiden urheilijoiden auttamiseen.

Lue myös:

Maastojuoksun MM-kisat siirtyvät vuoteen 2023

Sara Kuivistolle vahva lopetus kaudelle – vain kompurointi esti kahden minuutin alituksen