1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

KTP:n uusi valmentaja kääri hihat – Teemu Kankkunen on nukkunut viime yöt joukkueen pukukopissa: "Aika haipakkaa on ollut"

KTP:n uusi päävalmentaja Teemu Kankkunen palkattiin keskiviikkona. Hän on käyttänyt tällä viikolla kaiken aikansa joukkueeseen tutustuen ja uutta peli-ilmettä luoden. Työtunnit ovat kortilla, koska ensimmäinen ottelu on edessä lauantaina.

Teemu Kankkunen on KTP:n uusi valmentaja loppukauden kattavalla sopimuksella. Kuva: Kiira Ikävalko / Yle

Jalkapallovalmentaja Teemu Kankkunen heräsi perjantaiaamuna KTP:n pukuhuoneesta.

Vantaalla perheensä kanssa asuva Kankkunen on maksimoinut aikansa uuden työprojektinsa parissa – KTP:n päävalmentajana. Kankkunen on tänään pestissään kolmatta päivää. Hän on nukkunut kolmesta edellisestä yöstä kaksi joukkueen pukukopissa.

– Aika haipakkaa on ollut. Se on aina tällaista, kun hyppää liikkuvaan junaan, Kankkunen sanoo.

Pelaajille uskoa

Ensimmäiset päivät päävalmentaja Kankkunen on valanut joukkueeseen uskoa ja tutustunut pelaajiin treenikentällä.

– Suurimman osan pelaajista olen nähnyt pelaavan. Tiquinho on ryhmästä ainoa, jonka kanssa olen tehnyt töitä aiemmin. Tärkein tehtävä on nyt saada parannettua joukkueen yleisilmettä. Me haluamme näyttää joukkueelta, joka pystyy kentällä taistelemaan pisteistä pitkän tappioputken jälkeen, Kankkunen sanoo.

Tällä hetkellä kotkalaisjoukkue on pelannut 16 perättäistä ottelua ilman voittoa Veikkausliigassa.

Harjoitusten ulkopuolella uusi valmentaja koettaa ruuvata joukkueen taktiikkaan uusia asioita.

– Tietenkin on haastavaa saada omat ideani toimimaan näin nopealla aikataululla. Koetetaan saada jutut Powerpointilta kentälle mahdollisimman tehokkaasti. Toisaalta pelaajille ei saa nyt kaataa liikaa informaatiota, Kankkunen kertoo.

KTP pelaa huomenna ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajansa Teemu Kankkusen johdolla. Lauantaina KTP:n vieraaksi Kotkaan tulee sarjakakkonen KuPS.

Joukkueen rakentamisessa ei onnistuttu

Teemu Kankkunen on jo KTP:n kolmas päävalmentaja tällä kaudella.

Seura antoi potkut espanjalaisvalmentaja Gabri Xatartille keskiviikkona. Kotkalaisseura aloitti kautensa virolaisen Argo Arbeiterin alaisuudessa. KTP:n pääsarjaan nostanut Arbeiter väistyi päävalmentajan paikalta kuuden pelikierroksen jälkeen.

Tällä hetkellä KTP on sarjassa viimeisenä ja vaarassa pudota pääsarjasta. Eroa karsijanpaikalla majailevaan Valkeakosken Hakaan on seitsemän pistettä. Kotkalaismiehistöllä on jäljellä kolme ottelua runkosarjaa ja sen jälkeen viisi ottelua alemmassa loppusarjassa.

– Alemmassa loppusarjassa pelataan niin sanotusti kuuden pisteen otteluita. Siinä on meidän mahdollisuus, johon meidän täytyy nyt uskoa, Kankkunen sanoo.

Kotkassa on etsitty syitä hankalalle kaudelle. KTP:n hallituksen jäsenen ja nykyisen apuvalmentajan Jari-Pekka Gummeruksen mukaan joukkueen rakennuksessa ei onnistuttu tällä kaudella.

– Ei seuran taholta eikä Argo Arbeiterin taholta tunnistettu sitä, minkä tasoinen sarja Veikkausliiga on. Kun pelaajia hankittiin, olisimme voineet harkita, onko joku parempi kuin joku toinen. Toki jälkiviisastelu on aina helppoa, Gummerus sanoo.

KTP onnistui edellisen kerran maalinteossa viime viikonloppuna FC Honkaa vastaan. Maalintekijänä oli Aleksi Tarvonen. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

KTP:tä ja IFK:ta vaikea verrata

Entuudestaan Teemu Kankkusella on kokemusta liigavalmentajan tehtävästä Helsingin IFK:ssa. Viime kaudella hän oli auttamassa helsinkiläisjoukkuetta säilymään liigassa. Hän korvasi kesken kauden norjalaisvalmentaja Tor Thodesenin.

IFK:ta ja KTP:tä povailtiin molempia ennakoissa sarjan häntäpäähän. KTP:n sijaan IFK on esiintynyt tällä kaudella pirteästi ja on sarjassa viidentenä. Kankkunen ei osaa vertailla tämän kauden IFK:n ja KTP:n joukkueita keskenään.

– IFK:ssa on onnistuttu pelaajavärväyksissä suhteessa pelaajabudjettiin. Siinä he ovat onnistuneet, Kankkunen sanoo.

Kankkusen valmentajasopimus kattaa loppukauden. Hän pitää kunnia-asiana mahdollisuutta päästä valmentamaan kotkalaisseurassa.

– Tämä seura ja jalkapallo merkitsevät täällä ihmisille jotakin.

Lue lisää: KTP on lähellä jatkaa Veikkausliigan sarjanousijoiden murheellista putkea – uusi johtohahmo uskoo vielä ihmeeseen: "Putoamista ei tule"