1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

HJK:n pelitavan "tärkeä palanen" teki kahden vuoden jatkosopimuksen – Roope Riski: "Meidän tarinamme jatkuu"

Viime kaudella Veikkausliigan paras maalintekijä ja Vuoden liigapelaajaksi valittu Roope Riski viihtyy HJK:n riveissä.

Roope Riski laukoi eurokarsinnoissa HJK:lle tärkeät kahdeksan osumaa. Kuva: Tomi Hänninen

Roope Riski on tehnyt jatkosopimuksen Veikkausliigassa pelaavan HJK:n kanssa. Riskin, 30, sopimus kattaa kauden 2023 ja siinä on optio kaudesta 2024.

Riski saapui HJK:n riveihin marraskuussa 2019 pelattuaan sitä ennen muun muassa Itävallan Bundesliigassa SKN St. Pöltenissä ja Serie A:ssa Cesenassa sekä Norjassa, Saksassa ja Kreikassa. Veikkausliigassa Maskun Palloseuran kasvatti pelasi ennen Klubia SJK:ssa ja TPS:ssa.

– Hienoa, että pääsimme jatkosopimukseen Roopen kanssa. Hän on ollut erittäin tärkeä palanen pelitavassamme ja auttanut maaleillaan joukkuetta Conference Leaguen lohkovaiheiseen, HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula totesi tiedotteessa.

Riski oli viime kaudella Veikkausliigan paras maalintekijä 16 maalillaan ja hänet palkittiin Vuoden liigapelaajana. Tällä kaudella hän on kunnostautunut varsinkin eurokarsinnoissa, joissa hän viimeisteli kahdeksan maalia.

– Tosi hyvä ja hieno fiilis jatkosopimuksesta. Tavoitteeni oli jo Klubiin tullessani, että saisin pelata täällä pitkään. Nyt olen ansainnut tämän jatkosopimuksen, ja hienoa että pääsimme yhteisymmärrykseen ja meidän tarinamme jatkuu, Riski kertoi tiedotteessa.

Lue myös:

Roope Riski siirtyy HJK:hon

HJK:hon siirtynyt Roope Riski menetti sydämensä Wienille: "Luulen, että menen sinne vielä takaisin asumaan futisuran jälkeen"

Teemu Pukki ja Natalia Kuikka arvostettiin Vuoden pelaajiksi

Roope Riski piti HJK:n jatkohaaveen elossa tappiosta huolimatta – "Malmön voittomaali kimpoili meikäläisen perseen kautta verkkoon"