1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Otto Virtaselle komea päänahka ja Ruusuvuorelle tärkeä voitto – Suomi aloitti Davis Cupin räväkästi

Suomen joukkueen kakkospelaaja Otto Virtanen kukisti 254 rankingsijaa korkeammalla olevan Intian ykköspelaajan Prajnesh Gunneswaranin Davis Cupin avausottelussa.

Otto Virtanen otti Suomelle tärkeän voiton, kun hän kaatoi Prajnesh Gunneswaranin Davis Cupin avausottelussa. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander

Suomi aloitti tenniksen Davis Cupin ottelun Intiaa vastaan vahvasti Espoossa, kun Otto Virtanen kukisti Prajnesh Gunneswaranin 6–3, 7–6 (7–1). Illan toisessa ottelussa Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori voitti Ramkumar Ramanathanin 6–4, 7–5.

Virtasen voitto oli Suomelle tärkeä, sillä Virtanen on Suomen kakkospelaaja ja Gunneswaran Intian ykkönen. Virtanen on miesten maailmanlistalla sijalla 419 ja Gunneswaran 165:s.

Avauserässä Virtanen pystyi 3–2-tilanteessa syötönmurtoon. Tasainen toinen erä ratkesi vasta katkaisupelissä, jossa Virtanen oli vastustajaansa selvästi parempi.

– Pelasin todella hyvän ottelun, erityisesti ensimmäinen erä. Peruslyöntini toimivat ja sain yleisöstä paljon energiaa. Yleisön kannustus merkitsee todella paljon, vaikka tekisin virheen, niin kannustusta tulee, Virtanen kiitteli Tennisliiton tiedotteessa.

– Tämä oli loistava aloitus, en voisi olla tyytyväisempi.

Gunneswaran myönsi tiedotteessa, ettei hän välttämättä ollut parhaimmillaan, mutta hän antoi myös kunnian voitosta Virtaselle.

– Hän pelasi erinomaisesti. Valmistautumisemme oli kohdillaan, en vain löytänyt keinoja. Hän oli tänään parempi pelaaja, Gunneswaran sanoi.

Emil Ruusuvuori vei Suomen jo 2–0-johtoon, kun hän kohtasi Intian kakkosen Ramkumar Ramanathanin. Ruusuvuori on rankingissa sijalla 74 ja Ramanathan sijalla 187.

Ruusuvuori käytti toisen ottelupallon hyväkseen, kun Ramanathan sortui toisessa erässä kaksoisvirheeseen 5–6-tilanteessa. Suomalaispelaaja ei antanut intialaiselle mahdollisuuksia, vaan niittasi loppulukemat tunnin ja 36 minuutin pelin jälkeen.

Panokset maaottelussa ovat isot, sillä voittaja etenee seuraavan askeleen kohti ylintä tasoa eli maailmanlohkoa. Suomen joukkueessa ovat Ruusuvuori, Virtanen, Henri Kontinen ja Harri Heliövaara. Kapteeni on Jarkko Nieminen.

Maaottelu ratkeaa lauantaina, jolloin ohjelmassa on nelinpeli sekä kaksi kaksinpeliä. Suomi tarvitsee Intian lyömiseen kolme otteluvoittoa, joten Kontisella ja Heliövaaralla on mahdollisuus varmistaa Suomen voitto jo päivän ensimmäisessä ottelussa.

Päivitys kello 20.58: Lisätty pelaajien kommentteja.

Päivitys kello 21.52: Lisätty Ruusuvuoren ottelun tulos.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori palaa viikonloppuna pelipaikalle, jossa otti sensaatiomaisen voiton – Suomi kohtaa Davis Cupissa mielenkiintoisen Intian