1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Newcastle ja Leeds hakevat yhä avausvoittoaan, kotiyleisö buuasi – "Kertyy painetta"

Ottelun jälkeen Newcastlen yli 50 000-päisestä kotiyleisöstä kuului äänekästä buuaamista faneilta, jotka eivät ole tyytyväisiä joukkueen nykytilaan.

Leedsin Raphinha (oikealla) ja Rodrigo juhlivat johtomaalia. Kuva: AFP / Lehtikuva

Newcastle ja Leeds jatkavat voitoitta jalkapallon Englannin Valioliigassa viiden ottelun jälkeen. Joukkueet tasasivat pisteet perjantai-iltana Newcastlessa lukemin 1–1 (1–1).

Ottelun jälkeen Newcastlen yli 50 000-päisestä kotiyleisöstä kuului äänekästä buuaamista faneilta, jotka eivät ole tyytyväisiä joukkueen nykytilaan. Myös Leedsille kauden alku on ollut pettymys, sillä viime kaudella se sijoittui nousijana hienosti yhdeksänneksi.

Leeds meni ottelussa johtoon 13. minuutilla brasilialaisen keskikenttäpelaajan Raphinhan maalilla. Raphinha haki keskityksellään Rodrigoa, joka kuitenkin antoi viisaasti pallon mennä, sillä se painui suoraan verkon perukoille ohi Newcastle-vahti Karl Darlowin.

Ranskalaishyökkääjä Allan Saint-Maximin toi kotijoukkueen tasoihin ennen taukoa matalalla laukauksella harhautettuaan kaksi Leeds-puolustajaa.

Leedsillä on viidestä ottelusta kolme ja Newcastlella kaksi pistettä. Joukkueet ovat sarjassa sijoilla 16 ja 18. Molemmilla on ollut vaikeuksia puolustuspäässä, sillä Leeds on päästänyt 12 ja Newcastle 13 maalia, mikä on eniten koko liigassa.

Newcastlen päävalmentaja Steve Bruce ymmärtää, että joukkueen kannattajat voivat olla turhautuneita.

– Kysy oli tänään pienistä marginaaleista. Ymmärrän kyllä turhautumisen. Kauden alku on ollut hankala, mutta olen vakuuttunut, että tulemme pärjäämään, jos pelaamme jatkossakin samalla tavalla kuin tänään, Bruce sanoi pelin jälkeen Skysportsille (siirryt toiseen palveluun).

– On sitten taulukon kärkipäässä tai pohjalla, niin se on sellainen juttu Valioliigassa, että voitottoman pelin jälkeen kertyy paineita. Kaikki kulminoituu siihen, miten käsittelet painetta.

Leeds-luotsi Marcelo Bielsa ei ollut tyytyväinen pistejakoon.

– Meillä oli kyllä paikkamme. Meiltä puuttui tehokkuutta viimeistelystä.

Siirry Valioliigan taulukkoon tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Lue myös:

ESPN: Pele joutui takaisin teho-osastolle

HJK:n pelitavan "tärkeä palanen" teki kahden vuoden jatkosopimuksen – Roope Riski: "Meidän tarinamme jatkuu"