1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

NHL:n rangaistusuhka saanut pelaajia ottamaan rokotteen – "Vastahakoisuus on väistymässä"

NHL-pelaajat eivät suhtaudu vastahakoisesti koronarokotuksiin. Taalaliigassa rokottamattomat pelaajat voivat kokea tulojen menetyksiä.

NHL:n varakomissaari Bill Daly haluaisi, että kaikki pelaajat olisivat kahteen kertaan rokotettuja. Kuva: Getty Images

Jääkiekon NHL:ssä pelaajat menettävät rahaa, jos he eivät ota kahta koronarokotetta. Tämä on näyttää kiihdyttäneen pelaajien rokotusintoa, sillä perjantaina NHL:n varakomissaari Bill Daly ennakoi, että 98 prosenttia liigan pelaajista on rokotettu kahteen kertaan ennen kauden alkua.

Jos näin käy, tarkoittaa se sitä, että liigassa olisi vain alle 15 rokottamatonta pelaajaa, kun kiekko putoaa jäähän 12. lokakuuta.

– Haluamme, että kaikki ovat täysin rokotettuja, Daly selvitti.

Rokotettuja ja rokottamattomia pelaajia tullaan kohtelemaan NHL:ssä eri tavoin. Kaksi rokotusta saaneiden pelaajien saamia tartuntoja tai altistumisia kohdellaan NHL:ssä ensi kaudella kuin muitakin loukkaantumisia, eli he saavat karanteeniaikanaan edelleen täyttä palkkaa.

Jos rokottamaton pelaaja ei pysty esimerkiksi karanteenin vuoksi osallistumaan joukkueen toimintaan, ei hänelle makseta palkkaa.

Dalyn mukaan vielä vähän aikaa sitten oli useita NHL-pelaajia, jotka suhtautuivat koronarokotteisiin vastahakoisesti, mutta näin ei enää ole.

– Vastahakoisuus on väistymässä. Viimeisimmät tietomme viittaavat siihen, että kymmenen pelaajaa tai vähemmän ei olisi täysin rokotettuja kauden avauspäivään mennessä, Daly selvitti.

Lue myös:

Columbus-valmentaja kieltäytyi koronarokotteesta ja sai potkut – Jarmo Kekäläinen: "Toivomme hänelle hyvää"

NHL rankaisee rokottamattomia pelaajia taloudellisesti, Suomessa ei suunnitella samaa – liigapomo: Pelaajat lähes täysin rokotettu