1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

Surullista ennätystä liipannut IFK Mariehamn on noussut ahdingosta – maalivahdilta suoraa puhetta: "Meillä on nyt hyvä jalkapallovalmentaja"

IFK Mariehamin maalivahti Oskari Forsman kertoi rohkeasti syyn joukkueen vaikeuksille kesällä. Joukkue on valmentajan vaihtumisen jälkeen parantanut reippaasti otteitaan.

Oskari Forsman, 18.9.2021
Katso Oskari Forsmanin suoraa puhetta IFK Mariehamnin tilanteesta!

Jalkapallon Veikkausliigassa IFK Mariehamn nappasi sarjan kuudennesta Helsingin IFK:sta vierasvoiton maalein 3–0.

Maarianhaminalaiset ovat nyt sarjassa yhdeksäntenä ja on pystynyt repimään eroa karsijan paikalla parhaillaan majailevaan FC Hakaan. Valkeakoskelaiset ovat viisi pistettä perässä, mutta ovat tosin pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin IFK Mariehamn.

IFK Mariehamn on parantanut otteitaan huomattavasti kauden aikana. Joukkueella oli kauden aikana esimerkiksi kahdeksan ottelua ja 814 minuuttia kestänyt maaliton putki.

IFK Mariehamn oli vain kuuden minuutin päässä surullisesta ennätyksestä jalkapallon pääsarjassa, kunnes kaatoi sarjajumbo KTP:n 12. heinäkuuta 3–1. Mikkelin Pallo-Kissat aloitti kauden 1971 pelaamalla maalitta 820 minuuttia.

Elokuun 24. päivä ruotsalaisvalmentaja Lukas Syberyjski sai lähteä. Valmennusvastuun otti pitkäaikainen apuvalmentaja Daniel Norrmen.

Maalivahti Oskari Forsmanin mukaan joukkueen peliä on selkeytetty.

– Olemme treenanneet asioita, mitä voisi tapahtua pelissä. Harjoittelu ei ole ollut liian yksipuolista. Isossa kuvassa meillä on nyt hyvä jalkapallovalmentaja. Viimeksi ei ehkä ollut, Forsman kertoi Yle Urheilulle.

Aika rohkeasti sanottu?

– Se on totuus, Forsman tokaisi.

IFK Mariehamnilla on runkosarjaa jäljellä kaksi ottelua ennen loppusarjojen alkamista. Joukkue pyrkii nyt jatkamaan hyvää virettä ja väistämään liigakarsinnat.

– Haluaisin nähdä voittoputken, eikä tulisi niin paljoa "kuuden pisteen" otteluita jatkosarjassa, Forsman toivoo.

– Onneksi emme tehneet Suomen ennätystä ja teimme Kotkassa maalin. Nyt tuntuu, että laajalla rintamalla löytyy maalintekijöitä.

Lue lisää:

KTP on lähellä jatkaa Veikkausliigan sarjanousijoiden murheellista putkea – uusi johtohahmo uskoo vielä ihmeeseen: "Putoamista ei tule"

Osa SJK:n kannattajista aikoo loistaa poissaolollaan ensimmäisen puoliajan verran lauantain kotiottelussa – syynä seurajohdon viestintä

KTP:n uusi valmentaja kääri hihat – Teemu Kankkunen on nukkunut viime yöt joukkueen pukukopissa: "Aika haipakkaa on ollut"

FC Lahti ei halua enää hymistellä faniensa törttöilyjä ja sulkee kannattajakatsomonsa toistaiseksi – "Joukkueen kannattaminen ei ole Lahdesta kuolemassa"