1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

44-vuotiaan 205-senttisen kolossipuolustajan NHL-ura jatkuu uudessa seurassa – olympialaiset vaikuttivat päätökseen

Yli 1600 NHL:n runkosarjaottelua pelanneen Zdeno Charan ura jatkuu New York Islandersin väreissä.

Ympyrä sulkeutuu, kun Zdeno Chara palaa takaisin New York Islandersin vahvuuteen useiden vuosien jälkeen. Kuva: ©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Viime kaudella Washington Capitalsin riveissä luutinut jääkiekkopuolustaja Zdeno Chara siirtyy New York Islandersin riveihin. Tuleva NHL-kausi on 44-vuotiaalle slovakialaiselle jo 24:s taalaliigassa.

205-senttinen Chara on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Islandersin kanssa, joka varasi hänet alun perin NHL:ään kolmannella kierroksella vuonna 1996. Islanders ei ole Charalle vieras joukkue, sillä hän pelasi NHL-uransa neljä ensimmäistä kautta (1997–2001) juuri New Yorkissa.

– Ympyrä sulkeutuu. Kuka olisi arvannut, että tässä käy näin. Olen erittäin otettu ja nöyrä siitä, että saan pelata taas New Yorkissa, Chara kommentoi siirtoansa ESPN:n (siirryt toiseen palveluun)mukaan.

Charan mukaan hänen päätökseen vaikutti myös mahdollisuus pelata ensi talven Pekingin talviolympiakisoissa. Jos hän pelaa Kiinan kisoissa, ovat ne hänelle jo uran neljännet olympiakisat. Charan mukaan hänen perässään oli muitakin joukkueita, mutta hän valitsi Islandersin.

– Minä rakastan tätä peliä ja minussa on vielä virtaa.

Viime kaudella puolustajakolossi pelasi Washingtonin paidassa 55 runkosarjaottelua tehosaldolla 2+8=10 / +5. Sitä ennen hän pelasi peräti 14 kautta Boston Bruinsissa, jossa hän toimi myös joukkueen kapteenina. Kaudella 2008–2009 hänet valittiin NHL:n parhaaksi puolustajaksi ja vuonna 2011 hän juhli Stanley Cupin voittoa yhdessä Tuukka Raskin kanssa.

Islandersin ja Bostonin lisäksi Chara on edustanut uransa aikana myös Ottawaa (2001–2006). NHL:n runkosarjan kamppailuja järkälemäisen puolustajan vyöllä on 1608 ja pudotuspeliotteluja 200. Runkosarjasta hänen tehosaldonsa on 207+459=666 / +293 ja pudotuspeleistä lukemat ovat 18+52=70 / +50.

Lue myös:

NHL:n rangaistusuhka saanut pelaajia ottamaan rokotteen – "Vastahakoisuus on väistymässä"

Columbus-valmentaja kieltäytyi koronarokotteesta ja sai potkut – Jarmo Kekäläinen: "Toivomme hänelle hyvää"