1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. sulkapallo

18-vuotias Joakim Oldorff voitti yllättäen sulkapallon SM-kultaa tyylikkäällä esityksellä – "Hän tekee aika harvoin vääriä ratkaisuja"

Aikuisten SM-kulta on Joakim Oldorffille ensimmäinen. Hän voitti Eetu Heinon finaalissa kahdessa erässä.

Joakim Oldorffille ei löytynyt sunnuntaina pysäyttäjää. Kuva: Jere Kokko / Sulkapalloliitto

18-vuotias Joakim Oldorff on sulkapallon Suomen mestari vuosimallia 2021. Oldorff voitti Vantaalla finaalissa Eetu Heinon kahdessa erässä 21–15, 21–16. Oldorff on alle 19-vuotiaiden EM-pronssimitalisti.

Oldorff otti hienon päänahan välierässä voittamalla EM-pronssimitalistin ja olympiaedustajan Kalle Koljosen suoraan kahdessa erässä 21–17, 22–20.

– Hyvät kisat Joakimilta. Miesten kaksinpelin puolella Joakimin mahdollisuudet ovat vaikka kuinka pitkälle. Seuraavat muutamat vuodet tulevat määrittämään sen, kuinka pitkälle mennään, maajoukkueen päävalmentaja Ville Lång kuvaili Yle Areenan lähetyksessä

– Hänessä on parasta ovat pelikäsitys ja pelin lukeminen. Hän tekee aika harvoin vääriä ratkaisuja. Tulevaisuudessa pitää ottaa enemmän aloitteita pelissä. Tällä pelillä ei vielä pärjää maailmanluokan vastustajia vastaan. Nyt on hyvä pohja rakentaa Joakimista vaarallisempi jokaisella osa-alueella.

Oldorff oli luonnollisesti iloinen mestaruuden jälkeen.

– Tosi hienoa oli voittaa. Oli hyvää peliä, ja selvästi näkyi asioita, joita olen treenannut viime aikoina. Olen tyytyväinen finaaliotteluun ja ylipäätään koko kisaan, Oldorff sanoi loppuottelun jälkeen STT:lle.

Tapion Sulkaa edustava Oldorff johti finaalin avauserää alusta loppuun. Espoolainen Oldorff karkasi myös toisessa erässä nopeasti johtoon, eikä Heino päässyt hätyyttelyistään huolimatta missään vaiheessa rinnalle.

– Olen harjoitellut aika paljon lyöntien viivytystä ja sitä, että pystyn pelaamaan koko ajan hyvällä tempolla ja ohjaamaan peliä, Oldorff sanoi.

Koljosta vastaan pelattu ottelu oli Oldorffin mukaan todella kova ja korkealaatuinen.

– Oli ehkä jopa kovempi matsi kuin finaali, mutta oli aika erityyppiset vastustajat, ensimmäisen aikuisten SM-kultansa voittanut Oldorff vertasi.

Naisten finaalissa kohtasivat 15-vuotias Nella Nyqvist ja Nella Siilasmaa.

Etenkin avauserä oli Nyqvistin ylivoimaista näytöstä.

– Tämä peli ei olisi voinut paljoa paremmin mennä. Olin vastustajaani vähän nopeammin palloissa kiinni ja lyöntini olivat varmempia, ensimmäisen aikuisten SM-kultansa ottanut Nyqvist sanoi STT:lle.

Oldorff ja Nyqvist etenivät mestareiksi häviämättä kaksinpeliotteluissaan yhtään erää.

Superlahjakkuus Nyqvist voitti ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruutensa numeroin 21–12, 21–14.

Lue myös:

EM-pronssimitalisti Kalle Koljoselle yllätystappio sulkapallon SM-kisoissa – 18-vuotias lupaus jyräsi finaaliin

13-vuotias sulkapallon superlupaus leikittelee aikuisten miespelaajien kustannuksella – “Tuntuu vähän kivalta, kun he vaan juoksevat siellä"

Teini-ikäiset Nella Nyqvist ja Joakim Oldorff mittaavat tasonsa sulkapallon aikuistähtiä vastaan – "Vähän jännittää"