1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Kanadalaismediat: Suomalainen NHL-lupaus kieltäytyi koronarokotteesta

Jesse Ylönen ei ole ottanut koronarokotetta ja pelit Pohjois-Amerikassa saattavat olla vaakalaudalla, kertovat kanadalaismediat La Presse ja TVA Sports.

Jesse Ylönen on noussut otsikoihin Kanadassa. Kuva: David Kirouac/Icon Sportswire

Kanadalaismedioiden La Pressen (siirryt toiseen palveluun) ja TVA Sportsin mukaan (siirryt toiseen palveluun) suomalainen NHL-lupaus Jesse Ylönen on kieltäytynyt koronarokotteesta. Asian vahvisti La Presselle myös Canadiensin tiedottaja.

Ylönen joutui kanadalaismedioiden mukaan Montrealissa karanteeniin maanantaina, koska hän ei ollut ottanut koronarokotetta. Hän on nyt vapautunut karanteenista ja päässyt harjoittelemaan reservijoukkueen kanssa, mutta ei pystynyt karanteenin takia pelaamaan NHL-seura Montreal Canadiensin nuorten lupausten ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan lauantaina.

NHL sallii La Pressen mukaan rokottamattomien pelaajien pelaamisen, mutta seuraukset toiminnasta sivuun jäämiselle voivat olla vakavia.

Rokottamattomilta NHl-pelaajilta voidaan pidättää pelaajilta palkka, jos rajarajoitukset estävät heitä matkustamasta tai jos he saavat koronatartunnan sääntöjen noudattamatta jättämisen takia.

Säännöistä löytyy kuitenkin poikkeuksia, jos koronarokotetta ei ole otettu uskonnollisista tai lääketieteellisistä syistä. Canadiesin mukaan Ylöstä ei ole rokotettu syystä, jotka kuuluvat vain hänelle.

Koronarokotteesta kieltäytyminen heittää varjon Ylösen pelaamiselle Pohjois-Amerikassa. Jos Yhdysvaltojen karanteenisäännöt koskevat tulevalla kaudella myös ammattijääkiekkoilijoita, Ylöseltä uhkaa jäädä paljon pelejä välistä. Ylönen missaisi esimerkiksi 30 prosenttia Canadiensin AHL-farmijoukkue Lavalin peleistä.

Montreal Canadiens varasi Ylösen vuonna 2018 toisella kierroksella ja varausnumerolla 35. 21-vuotias Ylönen pelasi viime kaudella Lavalissa AHL:ssa 29 ottelua ja teki 9 maalia sekä antoi 8 maaliin johtanutta syöttöä.

Ylönen pääsi debytoimaan myös NHL:ssä Montrealin riveissä yhdessä ottelussa, mutta tehoja ei toistaiseksi ainoassa NHL-ottelussa syntynyt.

Päivitys kello 22.58: Vaihdettu viidennessä kappaleessa sana 'koronaa' sanaksi 'koronarokotetta.

Lue lisää:

NHL rankaisee rokottamattomia pelaajia taloudellisesti, Suomessa ei suunnitella samaa – liigapomo: Pelaajat lähes täysin rokotettu

Jesse Ylönen debytoi NHL:ssä – Mikko Rantanen tehokkaana