1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Lähes viisikymppinen Jaromir Jagr takoo yhä hurjaa tulosta Tshekin pääsarjassa – viikonlopun ottelussa tehot 2+1

Vajaan puolen vuoden kuluttua 50 vuotta täyttävällä Jaromir Jagrilla on yhä maalivainu tallella.

Jaromir Jagrin tehoilta takasi Rytiri Kladnolle kauden avauspisteet Tshekin liigassa. Kuva: CTK Photo/Michaela Rihova/All Over Press

Tshekkiläisen jääkiekkolegendan Jaromir Jagrin vauhti ei hyydy, vaikka lasissa on jo 49 vuotta. Viime kaudella Jagr johdatti joukkueensa Rytiri Kladnon takaisin Tshekin korkeimmalle sarjatasolle, Extraliigaan, ja nyt uuden kauden alettua veteraanikiekkoilija on osoittanut maalivainunsa olevan yhä tallella.

Jagr on pelannut tällä kaudella neljä ottelua, joissa hän on viimeistellyt kolme maalia ja syöttänyt yhden. Sunnuntaina Jagr tehtaili tehot 2+1, kun Kladnon Ritarit otti kauden avausvoittonsa voittamalla Litvinovin 3–2.

Edellisen kerran Jagr vietti kolmen pisteen iltaa Tshekin liigassa 32 vuotta sitten. Tuolloin hän oli kuukauden vaille vajaa 17-vuotias, ja myös tuolloin juuri Litvinov sai kokea Jagrin tehokkuuden.

– “Jarda” pelasi hienosti, mutta se ei varmastikaan enää yllätä ketään. Hän kertoi, että hänellä oli paljon ongelmia kesän aikana eikä harjoitellut paljoakaan, joten hän aloitti kauden neljännessä ketjussa, mutta tiesin, että hänet siirretään pian minun ketjuuni, keskushyökkääjä Tomas Plekanec kertoi tshekkiläiselle sport.cz-sivustolle (siirryt toiseen palveluun).

Jagr pelasi Litvinovia vastaan ykkösketjussa Plekanecin rinnalla. Kohtapuoliin 39 vuotta täyttävä Plekanec on itsekin tehnyt pitkän uran NHL:ssä ja kaksikko tuntee toisensa hyvin, joten kauden aikana tehoja on odotettavissa lisääkin.

Ketjun kolmantena pelaajana vasemmalla laidalla viiletti Nicolas Hlava. 27-vuotias hyökkääjä on Plekanecin mukaan ketjun työmyyrä, mutta Hlava itse keskittyi ottelun jälkeen ylistämään joukkueen parhaana pelaajana palkittua Jagria.

– Hän on saanut joukkueen pelaamaan taas hullun lailla. Hattua päästä hänen kunniakseen, Hlava sanoi.

Jagrin mittava NHL-ura päättyi kaudella 2017–18, minkä jälkeen hän siirtyi takaisin kotimaansa kiekkokaukaloihin. Hän teki sopimuksen tuolloin Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Rytiri Kladnon kanssa. Nykyään Jagr on myös seuran omistaja.

Tshekin pääsarjan maalipörssin kärkipaikkaa jakavat viidellä maalilla 35-vuotiaat Milan Gulas ja Stanley cup -voittaja David Krejci. Krejci palasi täksi kaudeksi Tshekin liigaan Boston Bruinsin riveistä. HC Olomoucissa pelaava Krejci on tehnyt neljässä ottelussa viisi maalia. Gulas edustaa HC Ceske Budejovicea.

Tshekin liigaa johtaa tällä hetkellä BK Mlada Boleslav. Kladno on liigassa viimeistä edellisenä eli 14. sijalla.

Lue myös:

Jaromir Jagr oli nostamassa omistamaansa seuraa pääsarjaan – 49-vuotias kiekkolegenda: "En voi lopettaa"