1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. nyrkkeily

Anthony Joshua puolustaa MM-vöitään peräti 60 000 katsojan edessä – voittamaton vastustaja koittaa tehdä kovemman tempun kuin Evander Holyfield

Suureen stadionotteluun Britanniassa odotetaan yli 60 000:ta katsojaa. Oleksandr Usykille ottelu raskaassa sarjassa on kolmas.

Anthony Joshualla on ammattilaisena 24 voittoa ja yksi tappio. Kuva: Pool / Getty Images

Ammattilaisnyrkkeilyn raskaan sarjan tähti Anthony Joshua puolustaa kolmea mestaruusvyötään lauantaina, kun ukrainalainen Oleksandr Usyk asettuu britti-iskijää vastaan Tottenham Hotspur -stadionilla Lontoossa.

Ensimmäiseen koronaviruspandemian aikaiseen suureen stadionotteluun Britanniassa odotetaan yli 60 000:ta katsojaa. Suurotteluita totutusti edeltävä sanallinen mätkintä on saatu vauhtiin.

WBA-, IBF- ja WBO-liittojen mestaruuksia pitävän Joshuan oli määrä otella maanmiestään Tyson Furya vastaan, mutta odotettu kohtaaminen tyssäsi toistaiseksi erinäisiin ongelmiin.

Fury kohtaa Deontay Wilderin 9. lokakuuta Las Vegasissa. Robert Helenius kohtaa samana iltana esiottelussa Adam Kownackin.

Joshua sai näin tyytyä kärkihaastajakseen rankattua Usykia vastaan.

Usykille ottelu raskaassa sarjassa on vasta kolmas. Hän vaihtoi alemmasta raskaasta sarjasta raskaaseen sarjaan vuonna 2018. Uudessa luokassa ukrainalainen on voittanut Chazz Witherspoonin toissa vuonna ja Derek Chisoran viime syksynä. Usykilla on ammattilaisena 18 voittoa, ei yhtään tappiota.

Joshua piikittelee vastustajaansa kokemattomuudesta.

– Kun Evander Holyfield tuli raskaaseen sarjaan, hänellä taisi olla kuusi ottelua ennen kuin hän iski mestaruusvyöstä. Usykilla on kaksi. Hän hyppää syvään päähän, Joshua sanoi BBC:n mukaan.

Oleksandr Usyk lähtee haastajana Joshuaa vastaan. Kuva: ullstein bild - DanLak Photography/ All Over Press

Holyfield voitti maailmanmestaruuden raskaassa sarjassa vuonna 1990. Sitä ennen hän oli alemmassa raskaassa sarjassa ykkönen. Usykilla on mahdollisuus saada raskaan sarjan MM-vyöt kolmen ottelun jälkeen.

– Onnea vaan hänelle. Hänen täytyy todella uskoa itseensä. Hän haluaa olla huipulla varhain. Parempi uida syvässä vedessä kuin kastella varpaitaan. Tämä on raskasta sarjaa, ja minä olen maailmanmestari. En pelaile pelejä. Olen täällä voittaakseni, Joshua jatkoi.

Lue myös:

Nyrkkeilylegenda Manny Pacquiaosta Filippiinien presidenttiehdokas ensi vuoden vaaleihin

Oscar De La Hoyan paluu kehiin peruuntui – koronatartunta vei sairaalahoitoon