1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. mäkihyppy

Lähes kaiken mäkihypyssä voittanut Gregor Schlierenzauer, 31, lopettaa hienon uransa

Gregor Schlierenzauer voitti maailmanmestaruuden, mäkiviikon ja maailmancupin kokonaiskisan. Vain henkilökohtainen olympiakulta jäi puuttumaan. Itävaltalaisen palkintokaapissa on 21 aikuisten arvokisamitalia.

Gregor Schlierenzauerin ura on ohi. Kuva: 2020 Getty Images

Yksi 2000–luvun menestyneimmistä mäkihyppääjistä, itävaltalainen Gregor Schlierenzauer, 31, lopettaa urheilu-uransa. Mäkihyppääjä kertoi asiasta verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Vain 16-vuotiaana lajin kärkeen noussut Schlierenzauer on miesten maailmancupin kaikkien aikojen voittoykkönen 53 voitollaan henkilökohtaisista kilpailuista. Schlierenzauer rikkoi Matti Nykäsen ennätyksen Harrachovin lentomäessä vuonna 2013. Schlierenzauer otti 53 osakilpailuvoittoa nimiinsä vuosien 2006–2014 aikana.

Cupin kokonaisvoiton Schlierenzauer voitti kahdesti. MM-kisoissa hän juhli peräti kymmentä mestaruutta, joista neljä tuli MM-lentomäestä. MM-voitoista kaksi oli henkilökohtaisista kisoista. Arvostettua mäkiviikkoa hän juhli kahdesti korkeimmalta korokkeelta.

Olympialaisissa Schlierenzauer otti joukkuekultaa 2010, mutta henkilökohtainen olympiavoitto jäi saavuttamatta.

Uran viimeiset vuodet jäivät vaisuiksi, hyppääjän painiessa vireen, motivaation ja loukkaantumisten kanssa.

– Aktiiviuran lopettaminen ei ollut helppoa kaiken sen jälkeen, mitä olen kokenut huippu-urheilijana. Mutta päätös tuntuu oikealta, ja ajankohta myös, Schlierenzauer kertoo nettisivuillaan.

Lue myös:

Ilkka Herola loistaa, eikä muillakaan suomalaisilla mene huonosti – itävaltalainen valmentaja selittää, miksi golfista on ollut hyötyä