1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Columbus Blue Jackets pitää kiinni kovasta koronalinjastaan – tuoreella hankinnalla ei asiaa harjoituksiin

Columbus Blue Jacketsilla näyttää olevan nollatoleranssi henkilöille, jotka eivät suostu ottamaan koronarokotetta.

Zac Rinaldo on tunnettu kovista otteistaan kaukalossa. Kuva: ©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Jarmo Kekäläisen johtama jääkiekon NHL-seura Columbus Blue Jackets ei päästä Zac Rinaldoa joukkueen harjoituksiin, koska kanadalaishyökkääjä ei suostu ottamaan koronarokotusta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Columbus on napit vastakkain koronarokotevastaisen henkilön kanssa, sillä viime viikolla seura näytti ovea apulaisvalmentaja Steve McCarthylle, joka kieltäytyi koronarokotteesta.

– Harjoitusleirillämme tulee olemaan 67 pelaajaa ja heidät kaikki on rokotettu. Kaiken, minkä teemme, teemme joukkueena, Columbuken puheenjohtaja John Davidson linjasi.

Rinaldo on saanut mainetta koronarokotevastaisena henkilönä, sillä viime viikolla hän puhui Kanadassa koronarokotevastaisessa mielenosoituksessa.

31-vuotias Rinaldo on Blue Jacketsin tuore hankinta. Calgary Flameista Columbukseen siirtynyt kanadalainen on pelannut NHL:ssä 374 runkosarjaottelua tehoin 18+24=42. Kovista otteistaan ja tappeluista tunnettu Rinaldo on kuluttanut NHL-urallaan jäähypenkkiä 354 minuutin edestä. Viime kaudella hänelle merkittiin vain neljä pelattua NHL-kamppailua.

NHL:ssä pelaajat menettävät rahaa, jos he eivät ota kahta koronarokotetta.

NHL-kausi alkaa 12. lokakuuta.

Lue myös:

Yksi nappikausi NHL:ssä toi venäläistähdelle yhdeksän miljoonan kausipalkan – sopimusta hiottiin pitkään ja hartaasti

NHL:n rangaistusuhka saanut pelaajia ottamaan rokotteen – "Vastahakoisuus on väistymässä"

Columbus-valmentaja kieltäytyi koronarokotteesta ja sai potkut – Jarmo Kekäläinen: "Toivomme hänelle hyvää"